İnönü de Sarıgül’ün izinden mi gidiyor?

İnönü de Sarıgül’ün izinden mi gidiyor?

Sarıgül döneminde Şişli’nin en önemli semtlerinden olan Nişantaşı Kuyumcu İrfan Sokağı’nı kapatarak restoran yapılmasına izin vermişti. İnönü de o sokağı kapatan restorana tadilat izni vererek Sarıgül’ün izinde olduğunun ilk sinyallerini vermeye başladı.

HALKIN SOKAĞI KAPATILARAK

TİCARİ BİR İŞLETMEYE VERİLDİ

Dünyanın hiçbir kentinde bir sokak, iptal edilip ticari bir işletme haline getirilemez. Nişantaşı'nda bu da oldu. Hem de yıllar yılı. Sokak kapatılıp kafeterya olarak işletildi. Kimsecikler de bu gözler önündeki skandalı görmedi.

İNÖNÜ KAFALARI KARIŞTIRIYOR

Üstelik bu kapatılan Nişantaşı’ndaki Kuyumcu İrfan Sokağı da İstanbul Valisi’nin ikamet ettiği evin iki adım ötesinde bulunuyor. Nişantaşı Halkı’nın geçiş güzergâhı olan sokağın kapatılarak özel bir işletmeye restoran yapılması yetmezmiş gibi bir de İnönü tarafından bu restorana tadilat izni vermesi kafaları iyice karıştırdı.

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN VERDİĞİ SÖZLER İLE

UYGULAMALARI BİR BİRİNE TERS DÜŞÜYOR

Hayri İnönü her defasında Şişli Halkı’na defalarca birçok sözler vermişti.

“Şunu bilmelisiniz ki yanlışlıklar sürekli yapılageldiği zaman ne yazık ki alışkanlık yapar. Yanlışları süsleyip püsleyip vitrine taşıyarak kamufle etmek hiçbir zaman uzun ömürlü olamaz. 

“İŞİN ARKA YÜZÜ FARKLI”

Ne yazık ki göreve geldiğimiz günden itibaren belediyemizde yaptığımız sondaj sonucunda anladık ki işin arka yüzü hiç de görünen yüzü kadar parlak değil.”

“VİCDANIM İZİN VERMİYOR”

“Milyonlar harcanmış; sizin milyonlarınız, size hizmet için, çocuklarınızın eğitimine katkı için, yürüdüğünüz yollara, yaşadığınız semtlere bakım için ayrılmış olan paralar ne yazık ki gözünüzü boyamak üzere harcanmış.”

“YANLIŞLARA DEVAM ETMEME

NE VİCDANIM NE DE ANLAYIŞIM İZİN VERMEZ”

“Sizlere hizmet sözüyle bu makama geldim. Durum böyleyken bir takım gerçekleri göz ardı ederek aynı yanlışlara devam etmeye ne kişisel olarak vicdanım ne de sahip olduğum politik ve ideolojik anlayış izin vermemektedir.”

Şişli Gazetesi olarak; Hayri İnönü’nün bu verdiği sözlerin ve uygulamaların her zaman olduğu gibi gelişmelerin takipçisi olacağız. 

inonu-sarigulun-izinden-gidiyor10.jpg

inonu-sarigulun-izinden-gidiyor11.jpg

inonu-sarigulun-izinden-gidiyor14.jpg

inonu-sarigulun-izinden-gidiyor12.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum