İmarzedeler TMSF'ye başvursun

İmarzedeler TMSF'ye başvursun

İmarzedelerin paralarını geri alabilmeleri için SPK ve BDDK'ya değil, TMSF başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), İmarzedelerin paralarını geri alabilmeleri için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) ve BDDK'ya değil, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) başvurmaları gerektiğini bildirdi.

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, İmarzedeler tarafından SPK ve BDDK'ya yapılan başvurular yanlış mercie yapılmış başvuru sayılacak. İmarzedelerin başvurularını 10 Ağustos 2007 tarihine kadar TMSF'ye yapmaları gerekecek.


DAVASI SÜREN İMZARZEDELER DE BAŞVURUDA BULUNSUN 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), davası süren İmarzedelerin de ödemelerinin yapılması için başvuruda bulunmasını önerdi.
BDDK, İmarzedelerin sıkça yönettiği sorulara ilişkin olarak rehber niteliğinde bir metin hazırladı. Buna göre; İmarzedelerin sıkça yönelttiği sorular ve cevapları şöyle:

1-İdari yargıda davam devam ediyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF)
başvurmalı mıyım?
Cevap:Davanızın devam etmesi TMSF'ye başvurmak için bir engel değildir. Başvuruda bulunarak Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen işlem tutarını ve Bakanlar Kurulu Kararına göre isletilecek faizini tahsil edebilmeniz mümkündür.

2-İdari yargıya başvurup dava açmadım. TMSF'ye başvurabilir miyim?
Cevap: TMSF'ye yapılacak başvurularda dava açıp açmadığınızın önemi bulunmuyor. Dava açmamış da olsa "hak sahibi olan" herkes başvurabilir.

3-İdari yargıda davam devam ediyor ancak mahkeme karar verdi ve dava
temyiz aşamasında. TMSF'ye başvurabilir miyim?
Cevap: Davanızın temyiz aşamasında olması TMSF'ye başvurmak için bir engel değildir. Başvuruda bulunarak Bakanlar Kurulu Kararı'nda belirtilen işlem tutarını ve Bakanlar Kurulu Kararı'na göre isletilecek faizini tahsil edebilmeniz mümkündür.

4-İdari yargıda davam devam ediyor ancak mahkeme karar verdi ve dava
karar düzeltme aşamasında. TMSF'ye başvurabilir miyim?
Cevap: Davanızın karar düzeltme aşamasında olması TMSF'ye başvurmak için bir engel değildir. Başvuruda bulunarak Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen işlem tutarını ve Bakanlar Kurulu Kararına göre isletilecek faizini tahsil edebilmeniz mümkündür.

5-TMSF'ye başvuruda bulunursam devam eden davam nasıl etkilenir?
Cevap: TMSF tarafından tarafınıza yapılacak ödeme, BDDK ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından davanızı görmekte olan mahkemeye bildirilecek. Davanın seyrinin mahkemenin takdirinde olduğu açıktır.

6-İdari yargıda davam karara bağlandı ancak verilen hüküm henüz kesinleşmedi. Ne yapmam gerekir?
Cevap:TMSF'ye başvurarak Bakanlar Kurulu Kararı'nda belirtilen işlem bedeli ve Bakanlar Kurulu Kararı'na göre isletilecek faizini alabilirsiniz.

7-Başvuru belli bir süreye bağlı mı?
Cevap: TMSF'ye 10 Ağustos 2007 tarihi mesai bitimine kadar başvurmanız gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular ile süresi içerisinde yapılmış olmakla birlikte evrakı eksik olan başvurulara ilişkin ödemeler, gecikmeli talebin Fona ulaştığı veya eksik bilgi ve belgelerin tamamlanarak Fon’un Büyükdere Cad. Bentek İş Merkezi Kat: 1 No: 47 Mecidiyeköy 34387 Sisli-İstanbul adresindeki Başvuru Kabul Merkezi’ne ulaştırıldığı tarihten itibaren 60 gün içinde Fon tarafından, hak sahiplerine ödenmek üzere T.C. Ziraat Bankası A.S.’ne aktarılır. Ayrıntılı bilgi www.tmsf.org.tr adresinden alınabilir.

ANKA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.