İkinci kısım gönüllülerinden satış bilgilendirme toplantısı

İkinci kısım gönüllülerinden satış bilgilendirme toplantısı

Maslak Oto Sanayi Sitesi’nde kurulan İkinci Kısım Gönüllüleri Derneği oto sanayinin satışı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Hulis Tosun gelinen süreçle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Hulis Tosun;

“ARTIK MESLEĞİMİZİ YÜRÜTEMİYORUZ”

Bizler birçok arkadaşımızın bildiği gibi bugün burada konuşacağımız problemleri çeşitli toplantılarda hatta genel kurulda dile getirdiğimiz halde bunların çözümü noktasında bir neticeye varamadık. Dolayısıyla biz başkana şunları söyledik; başkanım bizim sistem olarak değişti, teknoloji değişti, servisler çıktı. Dolayısıyla bu mesleği bu şekliyle yürütemez hale geldik. Yüzde 90’ımız böyle. İçimizde belki yüzde 10 arkadaşlarımız yetkili servis ya da özel servise dönüşerek yoluna devam edebilir. Bu noktada bizim önümüz tıkandı.

“ÖNÜMÜZDE ÖRNEKLER VAR”

Yanı başımızda Taş Yapı burası biliyorsunuz eski Taksim Yedek Parçacılar Kooperatifiydi. Buradaki yöneticiler bizim bugünkü geldiğimiz noktayı çok uzun yıllar görmüş olacaklar ki tuttular arazilerinin projelerini değiştirerek çok daha verimli bir değer elde ettiler. Yanı başımızda çorap fabrikası bu kıymetli arazini üzerinde koskoca fabrikayı kaldırdı Çerkezköy’e götürdü ve onlarda aynı arazinin üzerinde plan tadili yaparak çok büyük değerler elde ediyorlar. Bizde aynı yolu takip ederek gidersek bugün 400 liraya 500 liraya ikinci kısımda satabileceğimiz yerlerimizi en azından bunun iki katına çıkarabiliriz. Bu kesin. Bana hiç kimse balon? Falan filan diyemez.  Orada satılan yerlerin artık dolar bazında metrekaresi belli. Bunu yaparsak bu kadar sene bu yerlerin kahrını çeken bu esnafımız böyle bir rant varsa onu elde eder, jübilesini yapan da gider. Kalan işine başka bir şekilde devam eder. Ama biz buna başlatmazsak böyle de adım atmazsak şu anda birçok işsizlikte ayakta kalmaya çalışan birçok arkadaşımız neticede bugünkü telaffuz edilen rakamlarla satıp gitmek durumunda kalıyor.

“ÖNDERLİK YAPALIM İSTEDİK”

Dedik bunun bir önderliğini yapalım biz bunu başlatalım dedik. Ama o noktada Sayın Başkan’ın bize söylediği bakın şudur. ‘Arkadaşlar ben sadece ikinci kısmın yöneticisi, başkanı değilim. Ben tüm İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın başkanıyım. Bazı arkadaşlar çıkıyor abuk sabuk olmadık rakamlar söylüyor. Ben bu işin içinde önünde olmam’ demişti.

“BİZİ İKİTELLİ’DEN AYIR DEDİK”

Bizde o zaman kendisine şöyle bir teklif getirdik bizi ikinci kısımdan yani İkitelli diye tabir ettiğimiz yerden ayır. Kooperatiflerimizi ayıralım ikinci kısımda bir site yönetimi veya işletme kooperatifi olarak biz yolumuza devam edelim. Sende kendi işlerine o şekilde devam et dedik ve bunun gerçekleşmesi için 2009 yılında yapılan genel kurulda bu iki yerin ayrılması için yönetime yetki verdik.

“VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”

2011’e geldik bir çalışma olmadı. 2011’de yeniden bir yetki daha verdik, kararlar da bellidir. Ama şu ana kadar maalesef o noktada da ne verilen sözler tutuldu ne de bir adım öne gidebildik. Şimdi bu noktada şu anlaşılıyor ki bugünkü yönetimle kooperatif yönetimiyle bizim ortak çıkarlarımız çatıştı. Onların derdi koltuğun ömrünü uzatmak. Bizim derdimiz ömrümüzün yarısından fazlasını vererek alın terimizle elde ettiğimiz bu değeri korumak. O zaman biz tuttuk bir dernek kurduk.

“BU GENEL KURULDA KURTULACAĞIZ”

Bu dernek çatısı altında birleşerek inşallah bu yılki genel kurulda bu kooperatiften kurtulup biz ikinci kısım olarak ya site yönetimi ya işletme kooperatifi kurup bugünkü bütçenin dörtte biriyle çok daha mütevazı çok daha etkili bir şekilde biz bu ikinci kısmı hem yönetiriz hem işlerimizi daha iyi görürüz.

“BÖYLE GİDERSE BİTECEĞİZ”

Birde en önemli nokta bu arazimizle ilgili bir yığın söylentiler var. Etrafımız sarıldı bizi bıraksanız 10 sene sonra herkes kendiliğinden bitecek zaten. Burada esnaf arkadaşlar var. Yani para kazanıyorum diyen beri gelsin. Dolayısıyla bu araziyle ilgili işlerimizi bu dernekler bağımsız bir şekilde götürürüz diyerek bu yola çıktık. Bu dernek çatısı altında birleşirsek kararlı bir şekilde durursak bu yolda yürürüz. Yoksa birer birer dibe vurup gideriz. 

“SAYIMIZ SÜREKLİ ARTIYOR”

Biz böyle kalabalık bir toplulukla ilk defa karşı karşıyayız. Yıllardır şurada toplasanız 15-20 arkadaşla kendi çabalarımızla bu işi götürüyoruz.  Herhangi bir bütçemiz şu ana kadar hiçbir şeyimiz yok. Yönetimimiz bu işin önünde olsaydı çok farklı olurduk. 

“GELİN BİRLİKTELİK SAĞLAYALIM”

Biz şu anda amatörce bu işi buraya getirdik . Gelin bir birliktelik sağlayalım. Bölünme noktasına gelince Başkan bize olmuyor diyor. Torba yasayı bekliyor. Torba yasa çıkmadan evvelde biz bunun kararını aldık. Yani bu torba yasa çıkmasaydı biz ikitelli ile devam mı edecektik. İki tane avukat iki tane mali müşavir iki tane muhasebeci bu bütçeyi kaldıracak lüksümüz kalmadı artık. İşte burada sayın avukatımız bize bölünmenin hukuki yolunu anlatacak. Biraz sonrada buraya plancı bir firma gelecek dönüşümle ilgili ne yapmamız gerektiğini onlar izah edecekler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.