Hobi olarak başladı, Dubai'ye ihraç ediyor

Hobi olarak başladı, Dubai'ye ihraç ediyor

Mersin'de yaşayan ev hanımı hobi için gittiği takı tasarım kursunda öğrendikleri sayesinde ürettiği hediyelik eşyaları Dubai'ye ihraç ediyor

(67) yaşındaki emekli ev hanımı Hayriye Akkaya, ürettiği ürünleri arkadaşlarının aracılığıyla Dubai'ye satmaya başladı.

Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursu başarıyla tamamladıktan sonra Tömük Mahallesi'ndeki evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürdüğünü belirterek, kursta ve evde ürettiği takı, oda takımları ve peçetelik gibi hediyelik eşyalarla yıl sonu sergisi açtığını söyledi.

Dubai'den Erdemli'ye tatile gelen arkadaşlarının serginin fotoğraflarını çektiğini aktaran Akkaya, fotoğrafları gören Dubai'deki bir iş adamının ürünleri çok beğendiğini ve otelinde satmak istediğini anlattı. Bunun üzerine ilk etapta bin adet ürünü Dubai'ye gönderdiğini ifade eden Akkaya, takılar ve diğer ürünleri özelliklerine göre 10 ila 100 dolara sattığını ifade etti.

Akkaya, ürünlerine otele gelen turistlerin ilgi göstermesinden çok memnun olduğunu ifade ederek, "Yeni talepler de gelmeye başladı. Dubai'ye ürün gönderiyor olmaktan çok mutluyum. Bunu daha da genişletmek arzusundayım. Yurt içinden de talepler var. Özellikle turistlerin olağanüstü ilgisini çekiyor. Pazarımı genişletmek istiyorum. Bunu da yapabileceğime inanıyorum" dedi.

Akkaya ayrıca, takı tasarımını herkesin yapabileceğinin altını çizerek, özellikle emekli ve ev hanımlarına bu alanda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur da Akkaya'nın ürünlerinin başka bir ülkede pazarlanmasının kendilerini gururlandırdığını ve bu girişimin diğer kursiyerlere de örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. 

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.