• BIST 83.067
  • Altın 146,530
  • Dolar 3,7912
  • Euro 4,0490
  • İstanbul 2 °C
  • Ankara -7 °C

Hılton'da Roma Esintisi

Hılton'da Roma Esintisi
"Roma İmparatorluğu Lezzetleri" Kapsamında 17-27 Ekim Tarihleri Arasında Hilton İstanbul The Roof Restoran'da Roma Menşeili Yemekler Servis Edilecek.

Roma İmparatorluğu'nun en önemli etkinlikleri, şölen havasında geçen ziyafetlerdi. Romalı erkeklerin katıldığı bu ziyafetlerde, birbirinden farklı yüzlerce çeşit yemek hazırlanır, şarap ve eğlencelerle ziyafetler renklenirdi.



Hilton İstanbul'un geçtiğimiz yıl başlattığı ve üç imparatorluk lezzetleri olan Endülüs, Roma ve Osmanlı yemeklerinin günümüz tatlarına uyarlanmış halleri, The Roof Restaurant'da bu yıl da devam ediyor. Geçen yıl "Endülüs Yemek Festivali" ile misafirlerini ağırlayan Hilton İstanbul, bu yıl da "Roma İmparatorluğu Lezzetleri" ile 17-27 Ekim tarihleri arasında yeni lezzetleri, misafirleri ile buluşturmayı hedefliyor.

Roma İmparatorluğu'nun her döneminden esinlenilerek hazırlanan yemekler; İtalya, Cebelitarık, Kuzey Afrika, Akdeniz Havzası ve Ege Bölgesi'nden lezzetleri taşıyor. Sıcak-soğuk başlangıçlar, zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, kırmızı et ve makarnalardan oluşan menü farklı lezzetleri, damak tadımızla buluşturuyor.

Roma Cavalieri Hilton'un 28 yaşındaki genç aşçısı Giovanni Fella'inin de konuk şef olarak katılacağı yemek festivali menüsünde öne çıkan spesiyaller;

•Basmati pilavı ve curry sos ile Yufkaya sarılı iri karides

•Tulum peyniri ile doldurulmuş kabak çiçeği dolması, mantar salatası, gevrek İtalyan beykını ve soğuk kavun sos

•Akdeniz balığı "Fagottino", karışık taze baharat salatası, bıldırcın yumurtası, kuşkonmaz ve portakal ile

•Ahtapot ve körpe pırasa ile "Panzanella" salatası

•Milföy hamurunda kalkan balığı, mozzarella peyniri, güneşte kurutulmuş domates, taze fasulye ve zeytinli pesto sos

•Adaçayı ile fırınlanmış ördek göğsü, "porcini" mantarları ve vişneli marmelat sos ile

•Ilık çikolatalı tart, orman meyveleri sos

•Mascarpone peynirli Tiramisu

•Beyaz et, yaban mantarları, Parmesan fondü ve beyaz "truffle" mantarlı lazanya

•Deniz tarağı, "bottarga" ve kabaklı "Paccheri di Gragnano" makarna

"Roma İmparatorluğu Lezzetleri" İtalya Büyükelçiliğinin katkılarıyla, Pirelli, Ariston, BMS, Babil Wine, Ferrero, Technogym, De Cecco ve THY sponsorluğunda gerçekleşiyor.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İstanbul'a 11 ayda 6 milyon turist05 Aralık 2007 Çarşamba 00:00
  • Turizmcilerin yeni gözde sitesi27 Kasım 2007 Salı 00:00
  • 10 ayda 5.5 milyon turist geldi05 Kasım 2007 Pazartesi 00:00
  • İstanbul'un saklı cennetleri16 Ekim 2007 Salı 00:00
  • 2008'de 115 gün resmi tatil var15 Ekim 2007 Pazartesi 00:00
  • Aqua Fantasy'de sağlıklı kış15 Ekim 2007 Pazartesi 00:00
  • Dünyanın en iyi 10 oteli arasında 2 Türk10 Ekim 2007 Çarşamba 00:00
  • Hılton'da Roma Esintisi02 Ekim 2007 Salı 00:00
  • Türkiye'nin önemli kuş cennetlerinden olan28 Eylül 2007 Cuma 00:00
  • Doğumgününün 800. yılında Mevlâna,26 Eylül 2007 Çarşamba 00:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 1998 Şişli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 212 213 32 05 | Haber Scripti: CM Bilişim