HERKESE EŞİT DAVRANILMALI

HERKESE EŞİT DAVRANILMALI

Hasan Hayri İnönüŞişli Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi

4 Mayıs 1954'de İstanbul'da doğdu. Maçka İlk Okulu, İstanbul Alman Lisesi, Mannheim Üniversitesi İşletme Öğrenimi (Almanya) ve Harvard Üniversitesi Yatırım Değerlendirilmesi Sertifika Programını bitirdi. Almanya'da MetalLgesel schaft AG, İstanbul'da Etmaş AŞ, Kadirbeyoğlu İnşaat A.Ş, Deha İnşaat A.Ş, Kemer Yapı ve Turizm A.Ş, Garanti Balfour Beatty İnşaat A.Ş, Beko Elektronik A.Ş' de değişik kademelerde görev yaptı. Şuanda Arçelik A.Ş' de İç Denetim Yöneticisi olarak görevine devam ediyor. Evli ve üç oğlu var.

Mustafa Sarıgül’ün kontenjanından Şişli Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Şişli Belediyesi Bütçe Komisyonu Başkanı. Büyük Şehir Belediyesi Meclis üyesi. İnönü ailesine ait vakıfların üyesi.

MECLİS KARARLARI MÜŞTEREK ALINIYOR

Daha önce Hukuk komisyonundaydım. Meclis üyesi olarak kararlarımızı müşterek alıyoruz. Herhangi bir üyenin özel talebiyle değil de, alttan gelen talepleri gündeme getiriyoruz. Karar meclise geldiğinde, belirli bir araştırma yapılıp, olgunlaşmış oluyor. Benim hassas olduğum konular var. Herkese eşit davranılmasından yanayım. Şişli halkına eşit davranılsın, eşit yaklaşılsın isterim.

Özellikle Vali Konağı bölgesinde ki trafik sıkışıklığı konusunda neler yapılabilir onun çabası içindeyim. Belediye olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok.

OKULLARIN YENİLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Okulların yenilenmesi ve yaptığımız yatırım, belediye için önemli çalışmalardır. Down sendromlu çocuklar için açılan kafe, Alzheimer hastaları için açılan bakım merkezi, yardım gerektiren kişiler için yaptığımız yatırımlar. Abdi ipekçi Parkı’nın çehresinin değiştirilmesi, farklı bir hava kazandırılması Sayın Sarıgül’ün projesidir. Gayet de başarılıdır. Nişantaşı gibi yüksek düzeyde ki gelir grubunun yaşadığı yerler için değil de diğer semtler için de aynı özen gösterilecektir. Ali Sami Yen ile ilgili projemiz vardı. Ama bazı şeyler bizi de aşabiliyor. Ayrıca kavgacı değiliz. Devletle, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile kavga etmeden yapıcı bir tutum takılarak işi halletmekten yanayız. Türkiye genelinde ki sistem biraz farklı işliyor. Şişli diğer belediyelere göre daha oturmuş bir yer. Çok büyük sorunları yok ama hizmet bitmiyor.

TRAFİK SORUNU ÇOK ÖNEMLİ

Şişli’de ki trafik sorununu halletmek gerekiyor. Bazı noktalar dayanılabilir gibi değil. Büyükşehir ile birlikte kilit noktaları rahatlatmak için çalışma yapılabilir. Osmanbey bölgesine girmek felakettir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.