Her Yaşta Sağlıklı Gülüşler

Her Yaşta Sağlıklı Gülüşler

Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Veli, toplumda ortodontik tedavinin sadece çocukluk ve genç erişkinlik dönemlerinde yapılabileceği gibi yanlış bir algı olduğunu, ancak düşünülenin aksine her yaşta dişlere

      Güzel bir gülümseme kişinin kendine güvenini ve yaşam kalitesini arttıran önemli bir etkendir. İyi bir gülüş düzgün sıralanmış dişler sayesinde sağlanır. Eğer dişleriniz düzgün sıralanmamış ve çarpışıksa ortodontik tedavi yöntemleri (tel tedavileri) size yardımcı olabilir.

     Ortodontinin ilerleyen teknolojiye paralel olarak hastaya yeni tedavi yöntemleri ve malzemeleri sunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. İlknur Veli, geliştirilen estetik braketlerin hem boyutları hem de renginin diş rengine yakınlığı sayesinde daha estetik ortodontik tedavi yapılmasına olanak tanıdığını belirtti.

Estetik kaygı duyanlara görünmeyen diş telleri
     Yrd. Doç. Dr. İlknur Veli, "Daha estetik tedavi yöntemlerinden biri olan 'görünmeyen diş teli' olarak da içten takılan diş telleri yöntemiyle dişlerin arka yüzeylerine braketler yapıştırılır. Teller dişlerin dil tarafından geçtiği için dışarıdan bakıldığında görünmez ve hastalar tedavileri süresince rahatça gülümseyebilirler. Estetik kaygısı fazla olan bireylerde lingual teknikle yapılan ortodontik tedavi ile tatmin edici sonuçlar elde etmek mümkündür" dedi.
     Bir diğer yöntemin de şeffaf düzelticiler olarak bilinen şeffaf plak yöntemi olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. İlknur Veli, "Dişler arasındaki sıkışıklık miktarı az olan hastalarda, hastaya özgü hazırlanan plaklar yardımıyla dişlerin düzgün sıralanması sağlanır" diye konuştu.
     
"Etkileyici bir gülümseme psikolojik anlamda da rahatlatıyor"
     Tedavi süresince estetik olarak rahatsızlık uyandırmayan bu yöntemlerin; hastaların aile, iş ve sosyal yaşamlarına hiçbir kaygı duymadan devam etmelerini sağladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. İlknur Veli, "Hastalarımız etkileyici bir gülümsemeye sahip olarak psikolojik anlamda da rahatlamaktadır" dedi.

"Tek şart sağlıklı dişeti dokularına sahip olunması"
     Ortodontik tedavilerdeki güncel gelişmeler sayesinde her yaşta tedavi yapılabildiğini ancak bu tedavilerin yapılabilmesi için tek şartın hastaların sağlıklı dişeti dokularına sahip olması gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. İlknur Veli," Sonucun mükemmelliğini belirleyen unsur hiç kuşkusuz diş temizliğinin ve dişeti sağlığının çok iyi olmasıdır. Bunun dışında unutulmamalıdır ki ortodontik tedaviler bir sabır sürecidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.