Hem ucuza giyinin, hem şık olun

Hem ucuza giyinin, hem şık olun

Hesaplı ve şık giyinmenin püf noktaları

Modayı takip edenlerin ya da stil sahibi olanların çok para harcadığını düşünür, onları eleştiririz. Her sezon değişen trendlere uygun giyinmek, her gün farklı bir havaya bürünmek, kıyafeti tamamlayan ayakkabı ve çantaları takip etmek bile büyük iş. Haklısınız. Ama şık olmak, para harcayarak sadece alışveriş yapmakla olmuyor. En önemlisi, ne alacağınızı biliyor olmanız. Yıllardır modaya olan ilginiz sayesinde neyi, ne zaman, nereden alacağınıza dair çok şey öğreniyorsunuz.





Klasik parçaların uzun yıllar giyileceği için kaliteli olması, bir sezon giyeceğiniz bir kıyafete çok paralar dökmemeniz gerektiği, bir kıyafeti sezona uyarlamak için aksesuarlarla güncellenebileceği gerçeğini kabul ederek işe başlayabilirsiniz. İşte size kredi kartınızı zorlamadan, her sezon yeni bir gardıroba sahip olmanızı sağlayacak öneriler. Fiyatı uygun olan bir ürün bulduğunuzda, bir kenara atarak "Bu kalitesizdir," diye düşünmeyin. Ucuz bir şey yakaladığınızda burun kıvırıp atmak yerine işinize ne kadar yaradığını, değerlendirip değerlendiremeyeceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Sezonun trendlerini takip etmek istiyorsanız, bütçenizi zorlamayacak mağazalardan uygun fiyata birçok şey bulabilirsiniz. Topshop, Zara, Mango, H&M gibi mağazaların başarılı yükselişi de bu değil mi? Ayrıca modanın çok hızlı değiştiğini de unutmayın. Özellikle sezonun trendlerini yansıtan parçalar sadece bir sezonluk. O yüzden bu parçalara uygun fiyata sahip olmak kadar akıllı bir alışveriş olamaz. İhraç fazlası satan mağazaları belli aralıklarla ziyaret edebilirsiniz. Birçok tanınmış marka, üretimini Türkiye'de yaptırdığı için yüklemeden arta kalan ya da üretim hatası olan ürünler, ihraç fazlası satan mağazalara gidiyor. Özellikle Beyoğlu Terkos, Atlas ve Beyoğlu İş Merkezi'ndeki mağazalarda 10-20 YTL gibi fiyatlara kıyafetler bulabilirsiniz.

ALMIŞ OLMAK İÇİN...




Alışverişe çıktığınızda ne alacağınızı bilmek ve onu arayıp bulmak çok güzel. Ama ne alacağınızı bilmeden alışverişe gidiyorsanız, sonu hüsranla sonuçlanabilir. Kredi kartına eklenen harcamalar bir yana gardıropta etiketiyle bekleyen kıyafet fazlalığı bir yana... O yüzden ne alıyor olursanız olun, hatta ne fiyata olursa olsun önce ona 'âşık olun'. Âşık olduğunuz bir kıyafetten vazgeçemeyeceğiniz gibi defalarca kullandığınız için hakkını da vermiş olacaksınız. Artık giyim tarzlarını koleksiyonlarına taşıyan birçok ünlü de var. Örneğin stil ikonu Kate Moss'un Topshop için yaptığı koleksiyonda uygun fiyata çok trendy kıyafetler bulmanız çok kolay.

KARIŞTIRIN...
Marka tutkunuz olabilir, itirazımız yok! Ama tepeden tırnağa aynı markanın koleksiyonunu giyerek moda kurbanı gibi görünmektense, markaları karıştırın. Hatta pahalı parçalarla ucuzları karıştırmaktan da korkmayın. En akıllı alışverişin, uzun yıllar giyeceğiniz klasik parçalara yatırım yapmak olduğunu da unutmayın. Örneğin sezonun desenli elbiselerini ucuza kapadıysanız şanslısınız. Bu elbiseyi Burberry'nin klasik trençkotuyla tamamladığınızda, akıllı alışverişinizi de herkese kanıtlamış olacaksınız.


Her sezon sıkılmadan giyebileceğiniz klasik parçaları markaların outlet mağazalarında aramak akıllıca olacaktır. Outlet'lerden bir önceki sezona ait trendy parçaları almak yerine, beyaz gömlek, trençkot, kaşmir kazak gibi zamansız kıyafetlerin peşinde koşun. İşte İstanbul'da uğramanız gereken outlet adresleri..
Vepa Outlet: 4. Levent'teki mağazada BCBG, Jessica Simpson, Shiseido, Nike, New Balance markaları yer alıyor.
Elements: Lüks marka tutkunuzu Dolce & Gabbana, Marc Jacobs gibi markaların bulunduğu Güneşli'deki Elements outlet mağazasında giderebilirsiniz.
Derishow The End: Farklı tasarımlarıyla büyük beğeni toplayan Derishow'un geçen sezondan kalan ürünlerini Nişantaşı'ndaki The End mağazasında bulabilirsiniz.
Beymen Seri Sonu Mağazası: Maslak BSSD'de Beymen'de satılan tüm markaların geçmiş sezona ait olanlarını uygun fiyatlara bulabilirsiniz.
Vakko Outlet: Bahçekapı'daki Vakko Outlet mağazasında bir önceki sezona ait kıyafet ve aksesuarlara indirimli olarak sahip olabilirsiniz.

Aksesuar önemli

Kıyafeti aksesuarın tamamladığı bir gerçek. Hatta yeni sezonda bütçenizi sarsmamak için kendinize yeni kıyafet almasanız da eksiğinizi, sezonun aksesuarlarıyla tamamlayabilirsiniz... Ayakkabıların da kıyafetin en önemli parçası olduğu gerçeğini kabul etmek gerekir. Ucuz ayakkabı yerine, bir tane ama kaliteli bir ayakkabı almayı tercih edin. Üzerinizdekiler ihraç fazlası mağazalardan olabilir ama o kıyafeti özel yapanın ayakkabınız olduğunu unutmayın. O yüzden ayakkabıya yatırım yapmaktan çekinmeyin. Bu arada, ünlü ayakkabı tasarımcısı Pierre Hardy'nin GAP için uygun fiyatlı ayakkabılar tasarladığını hatırlatalım.

Sabah


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.