Hayri İnönü'den çarpıcı açıklamalar: “İstifa etmeyeceğim”

Hayri İnönü'den çarpıcı açıklamalar: “İstifa etmeyeceğim”

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü Sarıgül Ailesi’nin baskı ve tehdidiyle istifa edecek haberlerinden sonra verdiği röportajda ‘CHP’nin tavrına göre istifa edip etmeyeceğimi açıklayacağım’ demişti. İnönü bu gün açıklama yaparak istifa etmeyeceğini söyledi

İNÖNÜ: “CHP’NİN TAVRINA GÖRE HAREKET EDECEĞİM”

Hayri İnönü Almanya dönüşünde Hürriyet Gazetesi’ne bir röportaj vermişti. Bu röportajda; “CHP’liyim ve CHP’li kalacağım. Partim benim için belediye başkanlığımdan daha önemli. Bu nedenle partimden gelecek işareti veya desteği doğrultusunda hareket edeceğim” demişti.

SONUNDA CHP OLAYA EL KOYDU

İnönü’nün açıklamasından sonra gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrilmişti. Bu gün akşam saatlerinde de Hayri İnönü istifa etmeyeceğim diyerek çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnönü’nün bu açıklamasıyla da CHP Genel Merkezi’nin Hayri İnönü’ye destek verdiği kesinleşmiş oldu.

“GİZLİ BİR ANLAŞMAMIZ YOK”

İnönü Sarıgül Ailesiyle seçimlerden önce bir anlaşma yaptığı sürekli kamuoyunda konuşulmaktaydı.  Bu anlaşmada İnönü’nün emanetçi başkan olarak başlayıp sonrada istifa edeceği iddia edilmekteydi. İnönü bu iddiaların da gerçeklerle bir alakasının olmadığını söyledi.

“SÜREM DOLANA KADAR GÖREVDEYİM”

İnönü çocuğunun nikâhından sonra istifa edecek haberlerine de sert çıktı. İnönü görev süresinin dolana kadar da Şişli Belediye Başkanı olarak görevine devam edeceğini belirtti.  

“BORÇSUZ BİR ŞİŞLİ”

Şişli Belediyesi uzun süredir maaşları dahi ödemekte zorlanıyor ve borç içinde yüzüyordu. Türkiye genelinde de kamu kurumları içerisinde zarar eden üçüncü kurum olmuştu.

İnönü görev süresince Şişli Belediyesi’nin borçlarını temizleyerek borçsuz ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı sergileyeceğini ifade etti.

“KAYNAKLAR ŞİŞLİ HALKINA KULLANILACAK”

Şişli Belediyesi kaynaklarının büyük bölümüne Şişli dışında kullanmaktaydı. Türkiye’nin birçok yerine okul ve benzeri bağışlar yapılıyordu. Ayrıca birçok ihalelerin de Şişli Halkına hiçbir katkısı bulunmamaktaydı. İnönü yaptığı açıklamada bu tür harcamalara artık son vereceğini söyledi.  

“BASKILARA TAVİZ VERMEYECEĞİM”

CHP Genel Merkezi’nin desteğini arkasında aldığı anlaşılan İnönü yaptığı açıklamada artık Sarıgül Ailesi’nin baskılarına da boyun eğmeyeceğini söyledi.

İnönü; ‘CHP Genel Merkezi ve Şişli Halkının desteği devam ettiği müddetçe de görevinde kalmaya devam edeceğim’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.