Hayri İnönü ihalelerle köşeye sıkıştırılacak! Bu ihaleye dikkat!

Hayri İnönü ihalelerle köşeye sıkıştırılacak! Bu ihaleye dikkat!

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’in özel haberiyle; Hayri İnönü Şişli Belediyesi’nde birçok ihalelerle tuzağa düşürülerek köşeye sıkıştırılmasının planlandığı skandalı ortaya çıkardı.

 ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE GARİP İHALELER

Şişli’de İnönü ve Sarıgül Ailesi’nin kavgasıyla, Emir Sarıgül’ün ve en yakın arkadaşları olan iki başkan yardımcısının istifasından sonra, Şişli Belediyesi’nde iki gün aralıklarla, pazarlık usulüyle ve ardı ardına birçok ihaleler düzenlenmeye başladı.

MEHMET TEKİN BİR SKANDALI DAHA ORTAYA ÇIKARDI

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’de bu ihalelerin peşine düşerek Şişli Belediyesi’nde düzenlenmiş ve düzenlenecek birçok ihalelerle Hayri İnönü köşeye sıkıştırılarak istifaya zorlanacağı yönünde büyük bir skandalı daha ortaya çıkardı.

MAAŞA PARA BULAMAZKEN 10 MİLYONLUK İHALEYE

Bu ihalelere son örneklerden biri de 2014/175328 ihale kayıt numarası ile Şişli İlçesi Hüseyin Cahit Yalçın İlköğretim Okulu yıkımı ve yeniden yapım ihalesi işi oldu. Bu ihalenin bedeli de ortalama 10 milyon civarında olacağı tahmin ediliyor.

BİR GECEDE 10 MİLYONLUK İHALEYE ÇIKILDI

Bu ihaleyi en ilginç kılan da; Şişli Belediyesi’nin 25.12.2014 tarihinde ihale onayı verip bir gün sonra 26.12.2014 tarihinde (bu gün) saat 14.00’te ihaleye çıkması oldu.

Bir diğer skandal ve en önemlisi de bu ihalenin Kamu İhale Kanunu’nun 21 B maddesi ile yapılması oldu. Bu da Mehmet Tekin’in tüm iddialarının adeta ispatı oldu.

DOĞAL AFETLERDE YAPILAN İHALE MADDESİ

KİK 21 B Maddesi: “…Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması…” 

Bu ihale için; ne salgın hastalık ve doğal afet ortamı, ne can veya mal kaybı tehlikesi, ne öngörülmeyen bir durum, ne de bir başka aciliyet söz konusu olmasına rağmen bu madde ile bir ihalenin çıkması söz konusu dahi olmaması gerekiyor.  

BU İHALEDE KUMPAS VAR

Ayrıca bu okul inşaatı yıllardır planlanmasına rağmen belediyede yeterli bütçe olmadığı için uzun süredir bekletilmekteydi. Üstelikte okul yapımının da belediyenin asli görevlerinden de olmamasına rağmen zamanlama manidar. Üstelikte Emir Sarıgül ve arkadaşlarının istifasından sonra böyle bir ihalenin alel acele ve 21 B maddesine göre yapılması da bu işin arkasında bir kumpasın ve bir skandalın olduğunun bir başka ispatı oldu.     

TEKİN; “ŞİŞLİ’DE TEHLİKE DAHA DA BÜYÜYECEK”

Tekin; ‘Ben bundan aylar önce Şişli Belediyesi’nde yaşanan sansasyonların bitmeyeceğini tam tersine artarak ilerleyeceğini yazmıştım. Yine söylüyorum; Şişli’yi büyük tehlikeler bekliyor.

İnönü ve Sarıgül Ailesi arasındaki kavganın bedelini Şişli’ye ve Şişliliye ödettirecekler. Şişli’de bu ihaleler gibi sansasyon yaratacak daha birçok ihaleler söz konusu. Önümüzdeki günlerde Türkiye’yi yerinden oynatacak gelişmeler yaşanacak. Ayrıca bu ve benzeri ihalelerin önümüzdeki günlerde Beşiktaş Belediyesi’nde de görmeye başlayacağız’ dedi.

Tekin’in araştırmasında Şişli Belediyesi’nde yapılan birçok ihalelerde çarpıcı olayların daha yaşandığı ortaya çıkardı. Bunlardan biri de araç ihaleleri.

OLMAYAN ARAÇLAR KİRALANMIŞ

Şişli Belediyesi’ndeki araç ihalelerinde belediyede gerçekte olmayan araçlar kiralanmış. Teknik şartnamelerde belirtilen araç modellerinden çok daha düşük modeller kiralanarak birileri korkunç bir şekilde rant elde etmiş. Ve hala da sürekli araç ihaleleri düzenleniyor.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDIĞI YÖNÜNDE RAPOR VAR

Gazetesi olarak Şişli Belediyesi’nde yapılan ihalelerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurularında bulunduk. Bunların birinde de Cumhuriyet Savcılığı’nın atadığı bilirkişi raporunda; Şişli Belediyesi’nde Ramazan Sokak İftarları ihalesinde ihaleye fesat karıştırıldığı ve ihaleyi alan A46 firmasının da kayırıldığı belirtildi. Bu da gösteriyor ki Mehmet Tekin’in haber ve araştırmaları tek tek gerçekleşiyor.

YENİ YIL KUTLAMASINI DA SAVCILIĞA ŞİKÂYET ETMİŞTİK

Diğer bir şikâyetimiz de bütçesinin 10 milyon civarında olacağı tahmin edilen Yeni Yıl kutlamaları ihalesiydi.

Bir önceki şikayetimizde Savcılığın atadığı bilirkişinin ihaleye fesat karıştırıldığı ve A46 firmasının da kayırıldığı belirtilmesine rağmen Yeni Yıl ihalesinin de yine adrese teslim yapılarak A46 firmasına verileceğine dair Savcılığa yaptığımız ihbarımızdı.

Bu itirazımızın akabinde de Şişli Belediyesi Yeni Yıl Kutlama ihalesini iptal etmek zorunda kaldı. Bu da ihalenin yine A 46 firmasına ve adrese teslim yapılacağının adeta göstergesi ve ispatı olmuş oldu.  

KAMUOYUNA YANLIŞ BİLGİ VERİLDİ

Yeni Yıl Kutlamaları ihalesini de Şişli Gazetesi olarak iptal ettirdiğimizi hem Hayri İnönü hem de Sarıgül Ailesi bilmesine rağmen bu olay sanki Hayri İnönü tarafından iptal ettirilmiş gibi kamuoyuna yansıtılarak gündem saptırıldı.

İNÖNÜ’NÜN BİLGİSİ VE HABERİ DAHİ YOK

Gazetemizin Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin sürekli olarak Hayri İnönü’nün birçok olaydan haberi dahi olmadığını sürekli yazmaktaydı ve katıldığım programlarda da anlatmaktaydı. Yaşanan bu olaylar ve gelişmeler de Tekin’in haklı olduğunu ortaya koydu.

Şişli Belediyesi’nde bu kadar garip ihalelerin yapılması da, Hayri İnönü’nün birçok olayı kendisinin takip etmediğinin, bu durumu fırsat bilen Sarıgül Ailesi’nin ve taraftarlarının da birçok olayı haberdar etmediklerini ortaya çıkarmış oldu.

Bunun aksi olması durumunda da; ya Hayri İnönü’nün bu kadar garip ihaleleri yapıyor olması ya da bilgisi dahilinde gerçekleşiyor olması gerekiyor.

SARIGÜL AİLESİ’NE YAKIN FİRMALAR DAVET EDİLİYOR

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Sarıgül Ailesi arasında yaşanan olaylardan sonra bir paralel güç devreye girdi. Gerek Hayri İnönü’nün yönetim zafiyetinden gerekse de tam olarak ekibini kuramamanın boşluğundan yararlanarak İnönü’yü ihalelerle köşeye sıkıştırma operasyonu başlattı.

Bu ihalelere sürekli Sarıgül Ailesi’ne yakın firmaların pazarlık yöntemi ile davet edilerek alel acele ihalelere çıkılmaya başlanması da gözleri Sarıgül Ailesi’ne çevrilmesine neden oldu.  

İNÖNÜ’YÜ İSTİFAYA ZORLAMANIN BİR BAŞKA YOLU

Bu yöntemle de bir süre sonra firmalar borç içinde olan belediyenin bir süre sonra ödemeyi düzenli yapamaz hale geleceği bilindiği için alacakların gecikmesi bahane gösterilerek icraya gidilecek, iş yavaşlatma eylemi gibi birçok engeller uygulanarak İnönü toplum nezdinde başarısız olarak gösterilip istifaya zorlanacak.   

TÜRKİYE’Yİ SARSACAK OLAYLAR YAŞANACAK

Şişli Gazetesi olarak; Şişli Belediyesi’nde yapılan ihalelerle ilgili çok daha derin haberlerin Türkiye’yi sarsacak boyutlarda olduğunu önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

Bu ihalelere kimse dur demez ise; Şişli Gazetesi olarak bu ihalelerle ilgili gerekli yerlere şikayetlerimizi yaparak Şişli’nin paralarının çarçur edilmesine engel olacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.