Hayri İnönü Emir Sarıgül’ü görevden mi aldı?

Hayri İnönü Emir Sarıgül’ü görevden mi aldı?

Şişli Belediyesi’nde Başkan Vekili Emir Sarıgül’den birkaç davadan dolayı Kültür ve Özel Kalem müdürlüklerinin alındığı ve bunun saklandığı iddiaları ortaya atıldı.

EMİR SARIGÜL İLE İLGİLİ ÇARPICI İDDİALAR

Son Haber Gazetesi’nin ortaya attığı Emir Sarıgül’ün görevden alındığı iddialarıyla ilgili Şişli Belediyesi’nde yaptığımız araştırmalar neticesinde bu konu ile ilgili kimse ya bir şey bilmiyor ya da konuşmak istemiyor.  

HAYRİ İNÖNÜ’DEN BİLGİ TALEP ETTİK

Bu konu ile ilgili Şişli Gazetesi olarak Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’den resmi dilekçe ile bilgi talep ettik. Çünkü Müdür ve üstü yöneticileri ancak Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü görevden alabilir. Bu sebeple de Hayri İnönü’den gelecek bilgi neticesinde tüm iddialar netleşmiş olacak.

MÜDÜRLÜKLERİN EMİR SARIGÜL İLE İLGİLİ

DAVALARDAN DOLAYI ALINDIĞI İDDİALARI VAR

Emir Sarıgül’e bağlı bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Ramazan Sokak İftarları ve Şişli’de Sokak Şenlikleri ihaleleriyle ilgili  idari mahkemeye   ihalenin iptal davaları ve   Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Bu davalarla ilgili çok ciddi ithamlarla karşı karşıya kalan  Başkan Vekili Emir Sarıgül’ün sıkıntı yaşamaması için gizlice Kültür ve Sosyal İşler ve Özel Kalem Müdürlüklerinin  kendisinden alındığı iddia ediliyor.

İHALELERLERDEN ÖNCE ALINDIĞI İDDİALARI VAR

Emir Sarıgül’ün ihalelerden önceki bir tarihte görevden alındığı iddiaları doğru çıkarsa, Hayri İnönü ve Emir Sarıgül daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacakları ifade ediliyor. İddiaların doğru çıkması durumunda da; bu davalarla ilgili delil karartmaktan, adaleti yanıltmaya kadar gidebilecek bir başka sürecin daha başlayacağı belirtiliyor.

İNÖNÜ GEÇMİŞ DÖNEM MECLİSİNDE AÇIKLAMAMIŞTI

Şişli Gazetesi olarak meclis kayıtlarını incelediğimizde, Hayri İnönü’nün geçmiş meclis toplantılarında görev değişikliği ile ilgili hiçbir açıklama yapmadığını tespit ettik. İnönü geçmiş tarihli bir görevden alma gerçekleştirmediğine göre, 01 Eylül 2014 Pazartesi günkü meclis toplantısında Emir Sarıgül’ü görevden aldığı ile ilgili bir açıklama yapma zorunluluğunun doğduğu belirtiliyor.  

GEÇMİŞ TARİHLİ GÖREVDEN ALINMIŞ İSE

DAHA BÜYÜK SIKINTILAR YARATACAK

Ayrıca bu gelişmelerle de geçmiş tarihli bir görevden alınmasının kanuni olarak söz konusu dahi olmaması gerekiyor. Eğer bu iddialar doğru ise başka sıkıntılar daha ortaya çıkacak. 5393 sayılı kanunun 49’ncu maddesi gereği yönetici kadrolarına yapılan atamalar ilk meclis toplantısında duyurulması gerekiyor. Dolayısıyla da; bu iddialarla ilgili Şişli Belediye Başkanı olan Hayri İnönü’nün meclise bir açıklama yapma zorunluluğu doğuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.