Havelsan'ın bir mühendisi kayıp

Havelsan'ın bir mühendisi kayıp

Son altı ayda 4 ölümün yaşandığı TAI ile benzer projeler üreten Havelsan'da görev yapan bir mühendisten de dört gündür haber alınamıyor.

Aselsan'la birlikte Türk savunma sanayiinin en önemli kuruluşu olan Havelsan'da mühendis olarak çalışan Aycan Okan'ın (32) teyzesi Sevin Mörel, Kavaklıdere Karakol Amirliği'ne başvurarak, yeğeninin üç gündür evine ve iş yerine gitmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Aycan Okan'ın anne ve babasının hayatta olmadığını, kendisiyle kaldığını kaydeden Sevin Mörel, yeğenin nişanlısıyla problemleri olduğunu ve yaklaşık 100 bin YTL borcu bulunduğunu söyledi. Mörel, yeğenin son zamanlarda 'psikolojik sorunlar yaşadığını' da ifade ederek, kendisiyle telefon bağlantısı kuramadıklarını da belirtti.

MİT PEŞİNE DÜŞTÜ

Olayı haber alan MİT'in de dün itibariyle harekete geçtiği ve Emniyet'e tahkikatın çok gizli yürütülmesi tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi. MİT görevlilerinin dün Havelsan'a gittikleri ve Aycan Okan'la ilgili bilgi aldıkları bildirildi. Okan'ın üzerinde çalıştığı projelerin MİT tarafından incelemeye alındığı ödrenildi.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLSİN

Daha önce Aselsan ve Tübitak'ta meydana gelen şüpheli ölümlerin şimdi TAI'de tekrarlanması ve Havelsan'lı bir mühendisin birden bire ortadan kaybolması, 2004 yılından bu yana bu dört kurumda yaşananların tümünün aynı dosyada araştırılmasını gündeme getirdi.

YOLLARI KESİŞTİ Mİ?

TAI'de son 6 ayda yaşanan 4 ölümü aydınlatmak için Savcılığın soruşturma başlatması üzerine, ASELSAN'daki ve TÜBİTAK'taki kurbanların avukatları, MİT'e, seri mühendis ölümlerini incelemesi çağrısında bulundular. Avukatlar ASELSAN, TÜBİTAK ve TAI çalışanlarının şüpheli ölümlerinin aynı dosyada araştırılması gerektiğini ve ölüm şekillerinden çok, bu kişilerin yollarının kesiştiği projeler üzerinde durulması gerektiğini belirtiyorlar.

ERGENEKON DAHİL OLABİLİR

ASELSAN'daki şüpheli ölümler zincirinin ilk halkası olan mühendis Hüseyin Başbilen'in avukatı Birgül Çatalbaş da, şüpheli mühendis ölümlerinin artık serileştiğini belirterek, birtakım kurumların da devreye sokulması gerektiğini kaydetti. Çatalbaş, Aselsan'daki ölümlerle ilgili Ergenekon soruşturması kapsamında dinlemeye takılan bazı konuşmaların Ergenekon iddianamesine girmesini beklediklerini ve dava açıldığında müdahil olacaklarını söyledi.

(AA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.