Harran Üniversitesi'nde Temel Atma Töreni

Harran Üniversitesi'nde Temel Atma Töreni

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi'nde merkezi derslik ve merkezi kütüphane binalarının temeli atıldı.

 

Osmanbey Yerleşkesi'nde düzenlenen temel atmatöreni amfitiyatrodan uzaktan kumanda ile yapıldı. Düzenlenen temel atma törenine; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Erdoğan, üniversite dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, temel atma töreni öncesi yaptığı , üniversitenin her geçen gün büyüdüğünü, göreve gelirken öğrenci sayılarının 7 bin olduğunu söyledi. Mutlu, bu sayının 16 binlere ulaştığını ve mevcut kütüphanenin yeterli gelmediğini ifade ederek yapılacak merkezi dersliğin çok amaçlı olarak kullanılacağını ifade etti.
2013 Kasım ayında tamamlanması düşünülen merkezi derslik binası 14 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsarken, 4 katta 32 derslik, 4 adet çok amaçlı salon, 4 adet amfi bulunacak. Yapılacak merkezi kütüphane ise 4 katlı ve 7 bin 940 metrekare olarak tasarlandı. Kütüphane binasının da 2013 yılının Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.

  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.