Halide Edip Adıvar muhtarı Aslan Kaya’dan iş takipçiliği

Halide Edip Adıvar muhtarı Aslan Kaya’dan iş takipçiliği

Şişli Halide Edip Adıvar Mahalle Muhtarı Aslan Kaya muhtarlık mührü ve bu mühürle elde ettiği imkânları kullanarak iş takipçiliği yaptığı iddia edildi.

YIKIMI ENGELLEMEK İÇİN PARA ALDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Muhtar Aslan Kaya Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde vakıflara ait işgal altında ve yıkım kararı olan bir yerin yıkımını engellemek için 2.000 lira para aldığı iddia edildi.

YIKIMI ENGELLEMEK İÇİN KAYMAKAMA RİCACI OLMUŞ

Aslan Kaya muhtar olduğu Halide Edip Adıvar Mahallesi’ndeki bir yere yıkıma gelen ekiplerin yıkımı durdurmasını talep ediyor. Ekiplerin muhtarın talebini karşılamaması üzerine de Şişli Kaymakamı Salih Işık’ı arayarak yıkımın durdurulması için ricacı oluyor.

KAYMAKAM REDDEDİNCE SİYASİLERİ DEVREYE SOKUYOR

Şişli Kaymakamı Salih Işık’ın Aslan Kaya’nın bu isteğini reddedince de muhtar siyasileri arayarak yıkımın durdurulmasını sağlıyor. Kaya bu hizmetin karşılığında da 2.000 lira para aldığı iddia edildi.

“PARA ALDIM AMA SONRADAN EV KİRASI İÇİN GERİ VERDİM”

Şişli Gazetesi olarak bu iddialarla ilgili Aslan Kaya’ya sorduğumuz sorulara ilginç cevaplar verdi.  

Kaya; ‘Ben böyle bir yıkımın durdurulması için Şişli Kaymakamı Salih Işık’ı ve bazı siyasileri aradım. Evet, 2.000 lira da para aldım. Ama bu parayı sonradan evi yıkılacak aileye ev kiralaması için geri verdim’ dedi.  

KAYAMAKAMA YAKIN OLABİLMEK İÇİN KULİS YAPMIŞ  

Aslan Kaya; Şişli’de etkin olabilmek için Şişli Kaymakamı Salih Işık’a daha yakınlaşmak adına Şişli Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti yönetimine girebilmek için yoğun kulisler yaptığı ve sonunda da heyete girdiği ifade ediliyor.

KULÜP YÖNETİCİLİĞİ İÇİN MAAŞ ANLAŞMASI YAPMIŞ

Şişli Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarla da Aslan Kaya’nın ismi daha öncede birçok şaibelerle anıldığı ortaya çıktı.

Halide Edip Adıvar Spor Kulübü Yöneticisi olarak dönemin sponsorundan yöneticilik adı altında 1.000 lira maaş almak için anlaştığı iddia edilmişti.

“ANLAŞTIK AMA HER HANGİ BİR ÖDEME YAPILMADI”

Şişli Gazetesi olarak bu iddiaları da Aslan Kaya’ya sorduğumuzda da inkar etmedi. Kaya; böyle bir anlaşmanın olduğunu ama sadece kendisine mahsus bir durum olmadığını ifade etti. Ayrıca da sponsordan kendisine yapılmış herhangi bir ödemenin de olmadığını söyledi.   

ASLAN KAYA KOMİSYON ANLAŞMASI YAPMIŞ

Aslan Kaya ile ilgili en önemli iddialardan bir diğeri de; Halide Edip Adıvar Spor Kulübü’nün sporcularının daha önceki yemek yediği restoranı bıraktırarak bir başka restoranla komisyon karşılığı anlaşma yaptırdığı ortaya çıktı.

ASLAN KAYA YÜZÜNDEN KULÜBÜN GELİRLERİNE İCRA KONULDU

Kulüp yöneticiliği için maaş anlaşması yaptığı halde Kaya’nın yemek için restoranla komisyon anlaşması yaptığını öğrenen sponsor para ödemesi yapmaktan vazgeçiyor. Bunun üzerine de Aslan Kaya’nın anlaşma yaptığı restoran da Halide Edip Adıvar Spor Kulübü’nün gelirlerine icra koyarak kulübün sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

ASLAN KAYA KURUMA ZARA VERECEK

Bu kadar şaibelerle anılan Aslan Kaya’nın Şişli Sosyal Hizmetler Vakfı gibi önemli bir kurumda görev yapmasının kuruma zarar vereceği ifade ediliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.