Haliç Üniversitesi Şişli'de yeni bir dönem başlatıyor

Haliç Üniversitesi Şişli'de yeni bir dönem başlatıyor

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, Şişli muhtarlarıyla bir araya geldi ve üniversite ile halkı bütünleştirmek için harekete geçti

Haliç Üniversitesi Şişli’de yeni bir dönem başlatıyor. Zira Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, Şişli mahalle muhtarları ile bir araya gelerek, Şişli halkı ile Haliç Üniversitesi’ni birleştirmek için düğmeye bastı. TSYD’de yapılan toplantıda konuşan Mansur Topçuoğlu, “Türkiye’nin 3. Vakıf üniversitesi olarak Amerika ve Avrupa’da olduğu gibi halkla iç içe olmak istiyoruz. Haliç Üniversitesi olarak 3 kampüsümüz Şişli’de. 8 bin öğrencimizin 5 bini ya Şişli’de oturuyor ya da Şişli’de yaşıyor. Bu nedenle Şişli ile Haliç Üniversitesi’ni birleştirmek istiyoruz. Bunun için de halkın seçtiği ve demokrasiye giriş basamağı olan muhtarlarla bir araya gelip, sorunları ve ihtiyaçları tespit ederek, bunlara yönelik nasıl bir çalışma yürütebiliriz, Şişli’ye nasıl bir katkımız oluru konuştuk. Muhtarlarla işbirliği yapmak istiyoruz. Mahallenin ihtiyaçlarına göre projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Mesela fakir öğrenci mi var; muhtarlarla bunları tespit edip, burs sağlayacağız. Mahalledeki nüfusun ihtiyaçlarına göre kurslar belirleyerek, onları sertifika sahibi yapabiliriz. Örneğin aşçılık, yüzme, hentbol, yabancı dil gibi, ciddi anlamda sosyal etkinlikler yapmak istiyoruz. Gençleri, kadınları hayatın içine entegre edebilirsek kimsenin hayatında boşluk kalmayacak.” dedi.

 

GENÇLER ÜRETMEK İSTİYOR

 

Biz Haliç Üniversitesi olarak Şişli’nin 28 mahalle muhtarıyla, birlikte neler yapabilirizi konuşuyoruz.  Burada kesinlikle siyasi bir amaç yok, amaç halkın dokularına ulaşıp onlara yönelik neler yapapileceğimizi belirlemek. Muhtarlardan, mahalleliler ve üniversite hocalarından bir heyet oluşturacağız. Hayatin başında da ben olacağım” diye konuştu.  Gezi Parkı olaylarına da değinen Mansur Topçuoğlu sözlerini, “Üniversitelerin öğrencilerin gösteri yaptığı ya da kavgayla gündeme geldiği günleri geride bırakmak istiyoruz. Gezi Parkı eylemleri de gençliğin “Ben buradayım” demesinin bir örneğidir artık. Gençler üretmek istiyorlar. Ben de bir genç olarak bu konuda onlara öncülük etmek istiyorum” diye noktaladı.


MUHTARLAR ÇOK MEMNUN

Bu arada toplantıya katılan Şişli mahalle muntarları Mansur Topçuoğlu’nun projesini çok olumlu baktıklarını belirterek, oluşturulacak heyete ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söylediler. Muhtarlar ayrıca, bir vakıf üniversitesinin örnek sosyal projeler üretmesinden çok memnun olduklarını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.