HALDUN DORMEN’LE ÇALIŞMAK RÜYA GİBİ

HALDUN DORMEN’LE ÇALIŞMAK RÜYA GİBİ

FÜSUN ÖNAL; "Haldun Dormen'le çalışmak çok keyifli."

Bu benim Tiyatro Kedi’de üçüncü oyunum. Pazar Günkü Cinayet’te de Haldun Dormen’le birlikte karı kocayı oynuyoruz. Don Kişot’ta da Cervantes’in yazdığı kadınları oynuyorum. Biz oynarken çok eğleniyoruz ama bundan ziyade seyircinin eğlenmesi önemli. Haldun Bey, Kelebekler Özgürdür'de, TRT için çekilen Lüküs Hayat’ın televizyon gösterimi versiyonunda ve Merhaba Müzik adlı müzikli gösteride benim yönetmenimdi. Üç defa yönetmenim iki defa rol arkadaşım oldu. Haldun Dormen’le çalışmak rüya gibi bir şey. Her seferinde yeni bir şey öğreniyorum ondan. Bana herkes enerjik olduğumu söyler, öyleyimdir ama asıl Haldun Bey inanılmaz. Burada bizimle çalışırken gitti Ankara’da oyun koydu ve tekrar gelip burada bizimle okuma provalarına girdi. Pazar Günkü Cinayet’i oynarken, Diyarbakır'a uçakla gidip gelip orada oyun sahneye koydu. Müthiş biri.

OYUN İPEK ALTINER KADILARI’IN MAHARETİ

1000 sayfalık bir eserin 2 perdelik bir oyuna taşınması tamamen İpek Kadılar’ın mahareti. Dekor tasarım keza çok iyiydi. Bu tiyatronun samimi atmosferine yürüyüşlerimiz, dekorlarımız cuk diye oturdu.

HAKAN ALTINER ÇOK YUMUŞAKBAŞLI

Hakan Altıner’le üçüncü çalışmam. Figaro’nun Düğünü, Pazar Günkü Cinayet ve Don Kişot. Bu kadar yumuşakbaşlı, bu kadar şeker ve bu kadar pratik bir yönetmen görülmemiştir. Şurayı şöyle yapalım diye fikrinizi söylüyorsunuz, "Dene bakalım" diyor, uygun görürse onaylıyor. Bu oyuncuyu da rahatlatıyor.

PEK ÇOK İSİMLE ÇALIŞTIM

Birçok yönetmenle çalıştım bunların içinde Haldun Dormen'den, Hakan Altıner'den başka Metin Serezli, Tunç Yalman, Ken Urmston, Hadi Çaman, Engin Cezzar gibi çok değerli isimler de var. Konservatuvarlı değilim ama çok değerli kimselerden çok şey öğrendim. Ama bu arada 22 yılda 20 kitap yazdığımı da eklemeden geçemeyeceğim. Kısacası şarkıcı Füsun Önal, kitapları ve tiyatrosuyla çok mutlu.

ŞİŞLİ’DE TİYATROLAR YAN YANA

Eskiden caminin arka tarafında pasajın içinde Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü Tiyatrosu vardı. Daha sonra orayı Nedim Saban aldı. Gazanfer Abi Ortaklar Caddesi’ne gitti. Sonra da aynı yer Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu oldu. Yani bu caddenin üzerinde aramızda birkaç apartman var sadece. Bu durum çok iyi oldu. Nasıl ki eczaneler hastanenin karşısında yan yanadır ve hepsi iş yapar aynı bunun gibi. Blackout AVM’nin içinde kiralanmamış çok yer var. Dolduğu takdirde her şey çok iyi olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.