Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Başladı

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Başladı

44. Ulusal 18. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde başladı.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Hacıbektaş Veli'nin Anadolu'ya gelen Türklerin birlik olmasında büyük rol oynadığını, sevgi ve hoşgörünün sembolü olduğunu söyledi.

Vali Hacımustafaoğlu, ''Ünlü düşünürümüz Hacı Bektaş Veli, (İncinsen de incitme) diyerek, hoşgörü ve sevginin Anadolu'da temelini atmıştır. Hacı Bektaş Veli insanlarımızı şiirle, müzikle ve semahla eğitmiştir'' dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Alirıza Selmanpakoğlu da batının orta çağ karanlığını Hacı Bektaş Veli'den 300 yıl sonra da yaşadığını anımsatarak, ''Hacı Bektaş Veli Anadolu'da aydınlanmanın meşalesini yakmıştır. Atatürk 22 Aralık 1919'da Hacıbektaş'da Cumhuriyeti kuracağını halka söyleyerek, aydınlanma ateşini yeniden alevlendirdi. Hacı Bektaş Veli ve onun yolundan gidenler, sevgi, hoşgörü ve kardeşliği savunmuşlardır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ''14. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü'', Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu tarafından türkücü Sabahat Akkiraz'a verildi.

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri'ne, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı.



Hacıbektaş ilçesinde 3 gün sürecek etkinlikler çerçevesinde, resim, heykel ve seramik sergileri açılarak, Hacı Bektaş Veli'nin tanıtılacağı panel ve konferanslar düzenlenecek. Değişik illerden gelen semah ekipleri gösteri sunacak.

(Anadolu Ajansı)






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.