Şişli’de tarihi bir toplantı

Şişli’de tarihi bir toplantı

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’in düzenlediği kahvaltılı toplantıda Şişli’nin geleceği masaya yatırıldı. Farklı ve zıt siyasi görüşlere sahip olmalarına rağmen Şişli için bir araya gelen ilçe başkanlarının bu toplantısı Şişli tarihinde

İKTİDAR HARİCİNDEKİ TÜM MUAHALEFET PARTİLERİ KATILDI

Mehmet Tekin’in Şişli’de temsilciği bulunan ve hiçbir parti ayırımı yapmaksızın tüm siyasi parti ilçe başkanlarını kahvaltılı toplantıya davet etti. Şişli’nin geleceğinin konuşulduğu bu toplantıya, şu an iktidar olan CHP ve iktidarı destekleyen parti temsilcileri haricindeki, birbirlerine zıt görüşlere sahip olmalarına rağmen muhalefetteki tüm siyasi parti temsilcilerinin katılması dikkat çekti. Şişli’nin geleceği ve Şişlililik ruhunun oluşturulabilmesi adına bu toplantı umut kaynağı oldu.

HER ŞEY ŞİŞLİ VE ŞİŞLİLİLİK İÇİN

Bu toplantıya Ak Parti adına İlçe Başkanı Şeref Sezgin, İlçe Başkan Yardımcısı Abbas Seçik, Teşkilat Başkanı Ergun Keçeli ve Mustafa Hoşyiğit katıldı.

MHP adına İlçe Başkanı Bayram Gölcük, Teşkilat Başkanı İbrahim Ethem Aker, Başkan Yardımcısı Aycan Güneşler, Kadın Kolları Başkanı Gülay İyi ve Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Güneşler katıldı.

Saadet Partisi adına İlçe Başkanı Muharrem Dinç ve İlçe Sekreteri Mustafa Coşkun katıldı.

İşçi Partisi adına Bahri Karakuş katılırken, BBP İlçe Başkanı Ahmet Yalçın ve BDP İlçe Başkanı Mahmut Tavlı mazeretlerini belirterek toplantıya katılamadı.

 

TEKİN: “ŞİŞLİ LAYIK OLDUĞU YERE GELMELİ”

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’in yaptığı konuşmada gazete olarak biz Şişli’nin daha iyi yaşanabilir bir ilçe olmasına katkıda bulunmak, Şişlililik ruhunu yaşatabilmek, Şişli’deki rantın yok edilmesi ve Şişli Halkının istek ve beklentileri yönünde çalışma yapmaktan başka bir amaç ve niyetlerinin olmadığını vurguladı. Tekin toplantıya katılan tüm ilçe başkanların ön yargısız olarak katılmalarından dolayı da teşekkür etti.

TEKİN: “2015 YILINDA ATAĞA KALKACAĞIZ”

Tekin 2015 yılı yeni yayın döneminde Şişli Gazetesi olarak büyük bir atak gerçekleştireceklerinin altını çizerken yeni yılda Şişli’nin ve Türkiye’nin gündemini belirlemeye devam edeceklerini ifade etti. Gazete olarak ta Şişli için yararlı olacak çalışma ve faaliyetler içinde olan tüm siyasilere de kapılarının açık olduğunu belirtti.

“RANTA KARŞI BİRLİK OLUNMALI”

Şişli Gazetesi olarak Şişli’de birçok yolsuzlukları deşifre ettiklerini ve yapılan birçok usulsüz ihalelerin de iptal ettirdiklerini belirten Tekin; siyasi partilerin de bu ranta karşı birlik ve beraberlik içerisinde tavır alması halinde Şişli’deki bu rantın yok edileceğini ifade etti.

Toplantıya katılan tüm siyasi ilçe başkanları bu toplantının sürekli yapılmasının Şişli için çok yararlı olacağını düşündüklerini ifade ederek önemli mesajlar verdiler.

 

Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Şeref Sezgin 1976 yılından bu yana Şişli’de ikamet ettiğini ve Şişli’nin o günden bu güne hiçbir gelişme kat etmediğinin altını çizerek konuşmasına devam etti.

SEZGİN: “ŞİŞLİ SÜREKLİ GERİLİYOR”

Benim şahit olduğum 1976 yılından bugüne var olan Şişli gibi dev bir ilçenin, yıllar sonra kurulmuş olmasına rağmen Şişli’yi geride bırakmış birçok ilçe belediyelerin olduğuna baktığımızda Şişli’nin sürekli olarak gerilediğine şahit oldum.

Ben çocukluk yıllarımda Mecidiyeköy ve Kuştepe’nin arka sokaklarında top oynarken gece kondular vardı. Bu gün yine Şişli’nin mahallerini gezerken görüyorum ki o gece kondular halen yine var. Bu da Şişli’nin arka sokaklarında hiçbir şeyin değişmediğinin bariz ispatlarını oluşturuyor.

“ŞİŞLİ’NİN ARKA SOKAKLARI PERİŞAN”

Şişli’de bir algı yönetimi yapılarak kamuoyu yanıltılıyor. Nişantaşı gibi belirli noktasal yerler ön plana çıkartılıp büyük bütçeler aktarılarak Şişli farklı gösterilmeye çalışılıyor. Ama Nişantaşı’nın bile arka sokaklarına bakıldığında ise Şişli’nin gerçek yüzü ortaya çıkıyor.

“MEVCUT YÖNETİM ŞİŞLİ’NİN RANTINA TALİP”

Şişli birçok açıdan bir nevi 270 bin nüfuslu küçük bir devlet durumunda. Şişli’yi yöneten mevcut yönetim de Şişli’nin bu rantına talip. Bizler ise hakka ve halka hizmet için talibiz. 28 Aralık’taki kongremizden sonra oluşacak yeni ekibimizle yapacağımız projelerle nasıl bir Şişli oluşturacağımıza da tüm Şişlili şahit olacak.

“İKTİDARDAYMIŞIZ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ”

Önümüzdeki günlerde yapacağımız kongrede oluşturacağımız yeni yönetimi öyle standartlarda oluşturuyoruz ki; Ak Parti olarak muhalefette olmamıza rağmen sanki iktidarmışız gibi Şişli’ye hizmet edecek şekilde olacak. 2019 yılı seçimlerine kadar gerçekleştirdiğimiz birçok projelerle Şişlililinin gönlünü kazanarak Şişli’yi Ak belediyecilikle tanıştıracağız. 

 

 

MHP Şişli İlçe Başkanı Bayram Gölcük

Bizleri bir araya getirerek hem tanışmamıza vesile olduğu hem de böylesi bir programı organize ettiği için Şişli Gazetesi’ne ve Mehmet Tekin’e teşekkür ederim.

GÖLCÜK: “ŞİŞLİ’DE ALGI YÖNETİMİ YAPILIYOR”

Şişli’nin Türkiye genelinde bir marka değeri var. Bu kadar değerli bir ilçeyle ilgili de bu suçlamaların olması da kabul edilebilir bir durum değildir. Bunlara rağmen de seçim sonuçlarının değişmemesinin altında bir algı yönetiminin olduğu kesindir. Biz bu algı yönetiminin değişmesi için gerekli çalışmaları yapmamızın gerektiğine inanıyorum. Şişli’nin gerek basın anlamında gerekse halk olarak bu konulara duyarlı olmaları da hem bu algı yönetiminin yok edilmesi hem Şişli için hem de biz siyasetçiler için bir avantajdır.

“HAYATIMIZ MÜCADELE İLE GEÇTİ”

Bizler millet olarak uyuşturuluyoruz. Bu sadece uyuşturucu madde kullanımı olarak değil, algı yönetimi olarak, sosyal yaşantılarımızla, aile bağları anlamı gibi birçok konularda uyuşturuluyoruz. Biz hem MHP olarak hem de kişisel olarak hayatımız da hep mücadele ile geçti. Her ne kadar bizim bu mücadelemiz oylara yansımamış olsa da biz yine mücadele etmekten asla vazgeçmedik.  

“AKŞAMLARI OSMANBEY’DE HAYAT DURUYOR”

Şişli’nin 25 mahallesi var. Her mahallenin de farklı sosyoekonomik yapısı var. Şişli’deki yönetimin bu farklılıklara hitap edemediği bir gerçektir. Bizim partimizin yeri Osmanbey’de, akşam saat yediden sonra hayatın durduğunu görüyoruz. Bu durumun bile Şişli’de birtakım işlerin iyi gitmediğinin en bariz göstergesidir.

“MHP OLARAK DESTEK VERİRİZ”

Sonuç olarak Şişli’nin ve Şişlilinin faydasına olacak oluşumların destekçisi olacağımızı ifade etmek isteriz. Şişli’nin, Şişlilinin ve de biz siyasetçilerin sesi olarak Şişli Gazetesi gibi duyarlı bir gazete ve duyarlı bir toplumun olduğu yerde Şişli’de her halükarda faydalı çalışmaların yapılabileceğini ortaya koyuyor. Bizler birlik olduğumuz zaman bu Şişli’nin geneline mutlaka yansıyacaktır.

“NİYETİNİZ HİZMETE YANSIYOR”

Biz MHP olarak OTİAD ile bir toplantı gerçekleştirdik. OTİAD gibi büyük bir ticari hacmi olmasına ve bu derneğin üyelerinin Şişlili olmamalarına rağmen biz bu dernekten Şişli’deki spor kulüplerine destek olmalarını istedik. Gördük ki topluma doğru anlattığımız da mutlak şekilde bir karşılık bulunuyor. Buda gösteriyor ki; siz gerçekten hizmet etmek istediğiniz de toplumda mutlaka karşılığını buluyorsunuz.

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN SPOR ŞART”

Şişli’de birçok sorun var. Bunların en önemlilerinden biri de uyuşturucu okullara kadar inmiş durumda. Dolayısıyla bizim gençlerimize sahip çıkmamız şart. Buda ancak sporla mümkün. Çünkü sporun olduğu yerde kötülük olmaz.

“ŞİŞLİ’NİN HER YERİNDE BİR SORUN VAR”

Şişli’nin her yerinde bir sorun var. Trafiğe çıkıyorsunuz sorun. Şişli’nin her yerinde Suriyeli göçmenler var.   Bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz. Şişli’de yaşayan vatandaşların da mutsuz olduğunu görebiliyoruz. Şişli’de gerçekten sorun çok.

“ŞİŞLİ RANT BÖLGESİ”

Şişli adeta makyajlanmış durumda. Caddenin ön kısmına bakıyorsunuz farklı arka kısmına bakıyorsunuz perişan durumda. Rantın olduğu yerde her şey oluyor. Şişli’de rant bölgesi. Biz bu göreve rant için gelmedik. Biz parti olarak tüm bu sorunları arşivliyoruz. Bunu tek tek halkımıza anlatacağız.

Saadet Partisi Şişli İlçe Başkanı Muharrem Dinç; bizim inanç sistemimizin merkezinde insan vardır. İnancımıza göre de sizin en hayırlınız insana hizmet edendir der diyerek çarpıcı açıklamalarına devam etti.  

DİNÇ: “ŞİŞLİ’Yİ SOYMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMADILAR”

Bizler Şişlili olarak bir bakalım Şişli Belediyesi’ni şimdiye kadar yönetenler biz insanlara ne kadar değer vermiş bir bakalım. Bu yönetimin bırakın insan olarak bizlere değer vermeyi Şişli Gazetesi’nin de resmi belgelerle ortaya koyduğu gibi Şişli’yi soymaktan başka hiçbir şey yapmadıkları aleni olarak ortada.

“BİZ SİYASİLER NE KADAR TEPKİ GÖSTERDİK”

Biz siyasi parti yöneticileri olarak tüm bu olanlara karşı ne yaptık. Burada Mehmet Tekin’in yaptıklarına baktığımız zaman bizim hiçbir şey yapmadığımızı görüyorum. Sağ olsun yine Mehmet Kardeşimizin davetiyle bir araya gelebildik. Şişli’nin en önemli siyasi partilerin temsilcileri olarak Şişli’nin ortalama %50’sini temsil ediyoruz. Biz daha etkili çalışmalar yapmalıyız. Birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu talana ancak bu şekilde dur denilebilir.

“ŞİŞLİ’DE Kİ SOYGUNA ŞAHİDİM”

Ben 50 yıllık Şişliliyim. Bu süre zarfında yaşanan tüm olaylara birebir şahidim. Şimdiye kadar Şişli’yi yönetenlerin Şişli’yi soymaktan başka bir şey yapmadıklarına Şişli’nin bir geçmişine bir de bu gününe baktığımız zaman bu soygunları çıplak bir gözle dahi görebiliyoruz.

“SARIGÜL’ÜN İŞİ İHALE TAKİBİ”

Bu gün Şişli Belediyesi’nin Başkanı olarak Hayri İnönü gibi görünse dahi Şişli’nin belediye başkanı Mustafa Sarıgül’dür. Bu Sarıgül’ün ne olduğuna hepimiz biliyoruz. İşi ihaleler üzerinden rant peşinde koşmaktır. Mustafa Sarıgül Şişli’nin çocuğu olduğu için üç dört seçimdir Şişlilinin oyunu aldı. Ama Şişlilinin gösterdiği ilgi karşısında Sarıgül cebini doldurmaktan başka hiçbir şey yapmadı.

“ŞİŞLİ GELİŞMEKTEN ZİYADE GERİLEMİŞTİR”

Paşa Mahallesi’nden Kule mevkiine gelebilmek için son durağa kadar yürümek zorunda kalıyor. Fulya Mahallesi’nden Mecidiyeköy’e çıkmak için yine yürümek zorunda kalıyor. Yine Kuştepe’den merkeze çıkabilmek için yüzlerce metre yürümek zorunda kalıyor. Bırakın yol yürümeyi mahallelerimiz 50 yıldır gelişmekten ziyade gerilemiştir.

“BU ZİHNİYET HİZMETİ RANT OLARAK GÖRÜYOR”

Bu zihniyetin varı yoğu Nişantaşı’dan ibarettir. Buranın da arka sokakları dahi perişan durumdadır. Nişantaşı’nda bir gecelik yılbaşı eğlencesi için milyonlarca lira para harcarken Şişli’nin yerleşik halkına hiçbir hizmet yapılmamaktadır. Bunlar Şişli’ye hizmeti rant olarak görüyorlar.  

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEK GİBİ”

Bu gün Şişli Belediyesi’nde çalışan olmak bir yana meclis üyesi olmak bile artık ateşten bir gömlek giymek haline geldi. Bu gün Şişli’yi ve Şişliliyi bu hale getirenlerin, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyenlerin er ya da geç bunların hesabını vereceklerdir.

“ARTIK AYRIŞMAKTAN ZİYADE BİRLEŞMELİYİZ”

Şişli’ye bu durumu reva görenler kadar biz siyasetçilerin de bu durumda sorumluluklarımız var. Mehmet Tekin kardeşim hem gazetesinden hem de Türkiye’nin huzurunda Şişli’yi soyuyorlar diye bağırıyor. Bizler Mehmet Tekin kadar bu işin peşine düşsek Şişli’yi soymaları mümkün değil. Bizim artık ayrışmaktan ziyade birleşmek zorundayız. Bizler Şişli’de yerleşik insanların. Bu gün Şişli’yi yönetenler artık Şişli’de oturmadıkları gibi Şişlili bile değiller. Bizi de bizden başkası düşünemez. 

Biz Mehmet Tekin kardeşimize bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ederim. Bundan sonra da bu tür toplantıları sık sık yaparak bu yaşanan olayların önüne geçebilmek için birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. 

 

İşçi Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Karakuş

KARAKUŞ: “BATAKLIKLARIN KÖKÜNÜ KAZIMAK LAZIM”

Şişli’yi yöneten Sarıgül ailesi ile ilgili konuşulan tüm fiilleri artık kimse reddedemiyor. Mehmet Tekin Bey Şişli için çok ciddi çalışmalarda bulunuyor. Bu çabaları için de ayrıca kendilerinde teşekkür ederiz.

Bu durumlar da gösteriyor ki bir bataklığın olduğu kesin. Biz bataklıktaki sineklerle değil bataklığın kökünü temizlemekle başarı sağlayabileceğimize inanıyoruz. Mustafa Sarıgül gibilerini kurutmanın, siyasi tarih sahnesine çıkarmamanın yollarını ve araçlarını bulmamız lazım. Bunları bulmadan tam anlamıyla sonuca ulaşılamıyor.

“BU TOPLANTILARI SÜREKLİ YAPMALAIYIZ”

Bu rant ve yolsuzlukları kazanma yolunu kesmeden sonuca gidilemiyor. Biz İşçi Partisi olarak bu toplantıların sürekli olarak düzenlemesini ve daha geniş zamanlama ve çalışmalarla da ciddi sonuçlar alınabileceğine inanıyoruz.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.