Hayri İnönü mührü aldı sıra yetkide!

Hayri İnönü mührü aldı sıra yetkide!

Mustafa Sarıgül’ün emanetçi başkanı olarak nitelendirilen Hayri İnönü bugün yapılan törenle Mustafa Sarıgül’den Şişli Belediye başkanlığı mührünü aldı. Siyasi kulislerde de yetkiyi de alıp alamayacağı konuşuluyor.

EMİR SARIGÜL BAŞKAN MI YAPILACAK?

Şişli Belediye Başkanlığı için aday belirleme sürecinde kamuoyunda Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığına emanetçi bir başkan getireceği sürekli konuşulmuştu. Hatta Emir Sarıgül’ün meclise gireceği ve sonradan da göstermelik başkanın istifa ettirilerek yerine Emir Sarıgül’ün geçeceği de iddia edilmişti.

EMİR MECLİSE DE GİRMEYECEK DENİLMİŞTİ

Seçim döneminde Emir Sarıgül’ün meclise girmesinin etik olmayacağı dolayısıyla da Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ü meclis üyesi yapmayacağı da konuşulurken Emir Sarıgül’ün meclis üyeliği kesinleşmişti. Üstelik Emir şoförünü ve yakın okul arkadaşlarını da meclise alarak mecliste güçlü duruma geldi.

İDDİALAR TEK TEK ÇIKIYOR

Bu gelişmelerle de Şişli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak kişi ile ilgili göstermelik başkan olacağı ve Emir Sarıgül’ün belediye başkanı olacağı iddiaları yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı yorumlarının artmasına neden oldu.

HAYRİ İNÖNÜ’DEN HABERSİZ YÖNETİM DEĞİŞTİ

Bir de Şişli Belediyesi’nin en önemli iştiraki olan Kent-Yol şirketinin seçime 10 gün kala Hayri İnönü’nün haberi olmadan yönetiminin değiştirilmesiyle İnönü’nün kukla olacağı düşüncesi hakim olmuştu. Bir de Kent-Yol’un başına Sarıgül’ün en yakın adamı olan Tonguç Çoban getirilince endişeler daha da artmaya başlamıştı.

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN MECLİSTE ADAMI YOK

Emir Sarıgül’ün Şişli Meclisi’nde kendi adamının olması Hayri İnönü ise bir tane dahi isme sahip olmaması da bu endişeleri artıran sebepler olmuştu.

HAYRİ İNÖNÜ’NÜN İLK TEPKİSİ KAFALARI KARIŞTIRDI

Bu gelişmeler yaşanırken Hayri İnönü’nün kendisinin bilgisi dışında yapılan Kent-Yol’un yönetim değişikliği ile ilgili uygulamaya tepki koymasıyla da Şişli’de kafa karışıklığına yol açtı.

SEÇİM DÖNEMİ DE TEPKİ KOYMUŞTU

Seçim döneminde de Hayri İnönü’nün seçim gezileri esnasında partililerin sarı atkı takmalarına ‘neden kırmızı atkı takmıyorsunuz?’ diye tepkisi göstermişti. Tüm bu durumlar Şişli’de iyice kafaları karıştırmasın neden olmuştu.

YARDIMCILARINI KENDİSİ SEÇEBİLECEK Mİ?

Hayri İnönü’nün belediyeyi yönetebilmek için kendisi ile uyumlu çalışabilecek yardımcılarının seçimi ile ilgili yapılacak tercihlerle tüm endişelerin giderilmiş olacağı belirtiliyor. Yapılacak bu seçimle de hem brokratlar hem de Şişlili Hayri İnönü’nün kukla bir başkan olup olmayacağı düşüncelerinin netleşmiş olacağı ifade ediliyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.