Günlük gazete başlıkları

Günlük gazete başlıkları

Türkiye'nin önde gelen siyaset, ekonomi ve spor gazetelerinin manşet haberleri...





Yargıtay hákimi fuhuş tutuklusu
Fuhuş olayına adı karışan ve hakkında soruşturma başlatılıp açığa alınan Yargıtay Hákimi Mustafa Hakkı Çetin, "örgütlü fuhuş yaptırmak" ve "insan ticareti yapmak" suçlarından önceki akşam tutuklanarak cezaevine koyuldu. Böylece yargı tarihinde ilk kez bir hákim "fuhuş yaptırmak" suçundan tutuklanmış oldu.

Referandum 21 Ekim’de
Anayasa Mahkemesi, merakla beklenen kararını açıkladı ve Anayasa paketinin iptali için CHP ile Cumhurbaşkanı Sezer’in yaptığı 3 başvuruyu reddederek referandumun önünü açtı. Referandum tarihi 21 Ekim olarak belirlenirken, seçimlerin 4 yılda bir olması da kesinleşti.



Referanduma vize
Anayasa Mahkemesi, Sezer ve CHP'nin, "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi"ni içeren Anayasa değişikliğine yönelik yaptığı iptal başvurusunu reddetti. YSK da referandum tarihini 21 Ekim olarak açıkladı.

Sınır ötesine Sarıkamış örneği
Dışişleri Bakanı Gül, K.Irak'a sınır ötesi operasyon sorusu üzerine, 'Güvenlik konularının iç politikaya alet edilmesi felaket getirir' dedi ve Sarıkamış olayını örnek verdi.



MHP, CHP, DP tutarsız AKP ise gerçekçi değil
Muhalefetin ekonomik programlarındaki vaatler çelişkili. AKP'nin 2013'te 800 milyar dolarlık milli gelir hedefi için yıllık yüzde 9.5'lik büyüme gerekiyor.




Halk sürprizi
Anayasa Mahkemesi beklenenin aksine anayasa değişikliği paketini iptal etmedi. Cumhurbaşkanının seçimi halk oyuna gidiyor. Meclis olağanüstü toplanmazsa, Yüksek Seçim Kurulu referandum oylamasının 21 Ekim'de yapılacağını açıkladı.



O şimdi bulutlarda
Barış Akarsu'nun hayatı Amasra'da yoksulluk içinde başladı. Bir yarışmayla şöhreti yakaladı ama yoksulları hiç unutmadı. Hangi yardım konserine çağırsalar koşa koşa gitti, beş kuruş almadı. Son albümüne 'Düşmeden Buluıtara Koşmak Gerek' adını verdi. Barış şimdi şarkılarını bulutların üzerinde söylüyor.



Kardeşi için doğdu
Sadece 4 aylık olan Sıla, 4 yaşında lösemiye yakalanan ablası Sude’nin hayatını kurtaracak. Kız kardeşinin kendisine vereceği ilik sayesinde hayata döneceğini söyleyen Sude, “Onu hiç yalnız bırakmayacağım” diyor.



Erdoğan'a verilen son anket
AKP’nin yaptırdığı kararsızların dağıtılmasıyla elde edilen son seçim anketine göre Meclis’e üç parti giriyor. MHP, barajı kıl payı geçiyor.



Karar yeni Meclis'in
Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Sezer ve CHP'nin "cumhurbaşkanını halkın seçmesi"ni de içeren anayasa değişiklik paketinin iptali yönündeki istemlerini reddetti. Meclis'in yeni bir karar almaması durumunda paket 21 Ekim'de referanduma sunulacak.



Seçmen, Köşk için uzlaşma şartını dayatma olarak algıladı
Cihan Haber Ajansı'nın seçmen eğilimlerine yönelik anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. 27 ilde 12 bin 314 kişi üzerinde yapılan ankette seçmenlerin yüzde 60,7'si AK Parti'nin Köşk seçimindeki tavrını doğru buluyor. Uzlaşma isteğinde katılımcıların sadece yüzde 21,7'si CHP'yi samimi buluyor.



PETKİM güven rekoru kırdı
Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olan Petkim'in yüzde 51 hissesi 2 milyar 50 milyon dolar veren TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişimi'nin oldu.




Santa Cruz
Beşiktaş Yönetimi, Mert Nobre'nin sakatlığı sonrası rotayı Güney Amerika'ya çevirdi. Kolot, Paraguaylı golcü için harekete geçti.



Sıra Topuz'da
Kayserispor'dan İlhan'ı renklerine katan sarı-lacivertliler, Mehmet için de harekete geçtiler. Fenerbahçe, Kayseri'nin satmak istemediği bu oyuncu için tam 5 milyon euro'yu gözden çıkardı.



Petkim’i alan şirket Kazak değil ABD’li baş finansör Ermeni
11 Eylül 1987'de özelleştirme kapsamına alınan Petkim'in dün yüzde 51'lik hisse için ihale yapıldı. En yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolarla TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu verdi.

Turkish Daily News

Petkim'e 2.05 milyar dolarlık rekor teklif
Petkim'in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi, 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu verdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.