"Biz müslüman öldürmeyiz"

"Biz müslüman öldürmeyiz"

31 sanıklı Hizbullah ana davasının 2 kişiyi öldürmekten müebbet hapis istemli sanığı, "Öldürülenler bizdendi. Biz müslüman öldürmeyiz" dedi

Terör örgütü Hizbullah'ın üst düzey sorumlularının da aralarında bulunduğu 31 sanıklı Hizbullah ana davasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu 21 sanık ve avukatları katıldı. 7'si tutuklu, 1'i gıyabi tutuklu, 2'si tutuksuz yargılanan 10 sanık ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarından, Cumhuriyet Savcısı Dr. Sacit Yılmaz'ın bir önceki duruşmada mahkemeye sunduğu 521 sayfalık mütalaaya karşı savunma yapıp yapmayacaklarını sordu. Sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için ek süre istedi.
"BİZ MÜSLÜMAN ÖLDÜRMEYİZ"
Duruşmada, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıklardan Rıfat Demir, mahkemeden söz hakkı alarak, tahliye talebini tekrarladı. Sanık Demir, Batman'da 2 kişinin öldürülmesiyle ilgisi olmadığını savunarak, ''Batman'da öldürülen kişiler Müslüman insanlardı. Onlar bizdendi. Onları öldürmem mümkün değil. Onları kafirler öldürmüştür. Ben şeriat esaslarına dayalı bir devlet istiyorum'' dedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının ek süre talebini yerinde bularak duruşmayı erteledi.

CEZA İSTEMİ
Mütalaada, tutuklu sanıklardan Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balca, Mehmet Feysel Bozkuş, Abdulkerim Kaya, Mehmet Varol, Mustafa İpek, Mahmut Demir, Kemal Gülşen, Yunus Avcı, Sinan Yakut, Mehmet Ezme, Şeyhmus Kınay, İsmail Kınay, Yusuf Begiç, Abdulvahap Ekinci, Mehmet Veysi Özel, Rıfat Demir, Mehmet Beşir Acar, Mehmet Tahir Ak, Mehmet Sudan ve Mehmet Garip Özer'e ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mevcut anayasal düzenini silah zoruyla yıkarak, yerine şer'i esaslara dayalı İslam devleti kurmayı amaçlama'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Sanıklar Fahrettin Özdemir, Mehmet Nurettin Karabulut, Abdulkuddus Yersiz, Gazi Kavan ve Ramazan Akyol'un ''terör örgütü üyesi olma'' suçundan 10 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, Fahrettin Duman ve Fehmi Gürsul'un da beraatı talep edildi. Sanıklardan, yaşamını yitiren Turan Arı ile ilgili davanın düşürülmesi istenilen mütalaada, hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan sanık Ejder Arpa ile ilgili dosyanın dava dosyasından ayrı tutulması talep edilmişti


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.