Gülay Aslıtürk'ün Davası Karar Aşamasında

Gülay Aslıtürk'ün Davası Karar Aşamasında

Şişli Belediyesi eski Başkanı Gülay Aslıtürk ile 9 belediye encümen üyesinin "resmi kuruma ait malın satışına fesat karıştırmak suretiyle irtikap" suçundan yargılandıkları davada karar aşamasına gelindi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklar katılmazken, avukatları duruşmada hazır bulundu.

1997 yılının Mayıs ayında Piyalepaşa Bulvarı'nda belediyeye ait 3 bin 100 metrekare arazinin gerçek değerinin çok altında 11 milyar liraya ŞİPA A.Ş.'ye satılmasına, bu kuruluşun da aynı yeri 13 milyar liraya Mustafa Duran'a yasalara aykırı olarak satmasına izin verdikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

Davanın duruşmasında, Aslıtürk'ün avukatı Yağız Ali Dağlı iddia edilen suçları müvekkili için kabul edemeyeceğini belirtti. "Nitelikli dolandırıcılık ve emniyeti suistimal" suçlarından bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen Avukat Dağlı, "Müvekkilem partisi tarafından siyasi linçe uğratıldı. Mahkemenizden ricam erteleme veya beraat ettirerek bu sanıkları 10 yıldan bu yana alınmış şeref ve onurlarını onlara geri iade etmeniz. Müvekkilem hakkındaki suçlamalar doğru değildir" dedi.

Dağlı, iddiaların ve suçların kusurlarının ispatlanmadığı gerekçesiyle beraat talebinde bulundu. "İddia makamına açıklanan esas hakkındaki müvekkileme ait imzaların sahte olarak atıldığı ve sanığa ait olmadığı anlaşılmıştır" diyen

Dağlı, "Zarara uğratılan herhangi bir şey olmadığını iddia ediyorum. Müvekkilem 90'lı yıllarda mensubu olduğu parti tarafından yok edilmek istenmiş ve 10 yıldır asılsız suçlamalarla suçlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Avukat Dağlı'nın yaptığı savunmanın ardından mahkeme karar vermek için davayı erteledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.