Gözaltı Morluğunuz için Tedavi mi Arıyorsunuz?

Gözaltı Morluğunuz için Tedavi mi Arıyorsunuz?

Göz bölgesi, her yere kolayca gidebilen bir yağ tabakası ile çevrilidir. Bu yağlı bölgeye septum denilen bir bariyer ile korunmaktadır.

Gözaltı Morluğu Neden Oluşur?

 

            Göz bölgesi, her yere kolayca gidebilen bir yağ tabakası ile çevrilidir. Bu yağlı bölgeye septum denilen bir bariyer ile korunmaktadır. Genetik sebepler, cildin yapısı veya yaşa bağlı olarak septum yağ torbasını iter. Yaş ilerledikçe kemik yapımız incelir. Gözaltı derimizde oldukça incedir. Göz bölgesinin altında oluşan boşluk sebebiyle morluk ve gölge oluşmaktadır. Uykusuz kalmak, güneş ışınları, hiperpigmentasyon, kötü beslenme gibi sebepler morlukları arttırmaktadır. Peki, hayatımızı ve kendimize güvenimizi etkileyen bu mor gözaltları nasıl geçmektedir?

 

 Tedavi Seçenekleri

 

            Dengeli beslenmek, düzenli uyku, güneşten korunmak, soğuk uygulamalar, K vitamini almak, yüksek yastık kullanımı göz altı morluğu tedavi seçenekleri arasındadır. Azaltmaya yardımcı olan bu davranışlar dışında tıbbi bir çözüm arıyorsanız bu aralar adını sıkça duyduğumuz göz altı ışık dolgusu seçeneğinden bahsedebiliriz.

 

Göz altı ışık dolgusu nedir?

 

            Cerrahi bir müdahale gerektirmeyen vakaları laboratuvar ortamında geliştirilmiş bu dolgu ile çözmek mümkün. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda test edilen ve başarılan göz altı ışık dolgusu şu sıralar sıklıkla gündeme gelmekte. Özel olarak geliştirilen formül ile problemleri çözmeye odaklanan ışık dolgusu tek seferde etki edebilmekte. Göz altındaki çökmelere uygulanan jel ile çökükler giderilmekte. Dermal dolgu özel işlemlerden geçirilip göz çevresine uygun hale getiriliyor. Dolgunun uygulaması kolay ve kısa sürmekte. İlk önce göz çevresi silinerek steril bir hale getiriliyor. Kirden arındırılan göz çevresi Çok çok ince bir uca sahip iğneler ile enjeksiyon yapılıyor.

 

            Doktorunuzun önceden belirlediği noktalara uyguladığı jel aşılaması bittikten sonra rahatlatıcı bir tonik ile göz çevresi siliniyor. İşlem çok fazla can acıtmamakta. Ancak işlem sonrasında biraz kızarıklık ve mor noktalarla karşılaşmak mümkün. Göz altı ışık dolgusu işleminden sonra soğuk kompres yapmak oldukça faydalıdır. Kalıcılık süresi kişiye göre değişmekte. Dolgu uygulandıktan 6 ile 12 ay kalabilecek potansiyele sahip. İşlemden 1 hafta sonra çok rahat bir şekilde sonuçları göreceksiniz. İşlem 18 yaşını geçmiş ve bu sorunu yaşayan herkese yapılabilmekte. İçeriğinde hyaluronik asit ve poly vitamin bulunan jel birçok kişi tarafından kullanılmış ve test edilmiş durumda.

 

            Deri altına yavaş yavaş uygulanan jelin içerisinde anestezik bir malzeme bulunduğundan çok fazla acı yaşanmıyor. Son yıllarda göz altı morluğu tedavi seçenekleri arasında metroseksüel erkeklerin bile başvurduğu yöntem oldukça ünlü. Göz altı dolgu fiyatları hastanın durumuna göre değişmekte. Seans sayısı, uygulama yoğunluğu, yapılan hastane, yapan cerraha göre göz altı dolgu fiyatları artıp azalmaktadır. Her bütçeye uygun fiyatı bulmak ve araştırma yapmak sizin için en faydalısı olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.