Goji berry çayı nasıl yapılır?

Goji berry çayı nasıl yapılır?

Asya kıtasında tibet ve Moğolistan gibi bölgelerde ve çinde çay olarak da tüketilen goji çayının yararları nelerdir?

Asya kıtasında tibet ve Moğolistan gibi bölgelerde ve çinde çay olarak da tüketilen goji çayının yararları nelerdir? Kendine özgü tadı, zayıflatma ve şifa verdiğine inanılması sebebiyle bol bol tüketilmektedir. Ülkemizde çoğunlukla Çinden ithal edilen son zamanlarda ise ülkemizdeki üretimi ile yerli üreticinin çaylarını bulabilmek mümkündür.

Goji çayı nerede satılır? Goji berry çayı fiyatı ne kadar?

Büyük aktarlarda bulunabilen goji berry hapı en kolay internet üzerinden satın alabilirsiniz. Kapıda ödemeli olarak gönderilen goji çayını sipariş ettikten sonra ücretini gelen posta kuryesine ödeyerek güvenli bir şekilde satın alabilirsiniz.

Goji berry çayı fiyatları kalite ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Aktarlarda satılan ucuz fiyatlı olan goji üzüm çayları çoğunlukla sahte ya da kalitesiz çaylardır.

Goji berry çayı nasıl demlenir? Poşet çay şeklinde satılan goji berry çayı ginseng, meyan kökü, biberiye gibi çeşitli çayların harmanlanmasıyla hazırlanmıştır. Kaynamış suyun içine atılan poşet goji çayı 3-4 dakika bekletildikten sonra içilebilir. Günde 1 bardak içilmesi ideal olan çayı içtikten sonra 2 litre kadar sıvı tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bu bakımdan zayıflama konusunda yardımcı olduğu söylenebilir.

Kuru meyve ile çay demlemek isteyenler ise 2 çorba kaşığı goji berry’i kaynayan suya atarak 5 dakika daha kaynatılmasından sonra kısık ateşte demlemesi gerekir. Meyveleri süzgeçle süzüldükten sonra tüketilebilir. Meyveler ise ayrı olarak tüketilebilir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum