Giyinme Odası Nasıl Tasarlanır?

Giyinme Odası Nasıl Tasarlanır?

Giyinme odaları günümüzde sadece yabancı filmler üzerinde gördüğümüz ve bizim için adeta bir uzay gemisi kadar yabancı olabilecek mekânlar olmaktan tamamen çıkmaya başladı.

Giyinme odaları günümüzde sadece yabancı filmler üzerinde gördüğümüz ve bizim için adeta bir uzay gemisi kadar yabancı olabilecek mekânlar olmaktan tamamen çıkmaya başladı.

Bir süre sonra belli bir standardın üstünde yer alan pek çok evde giyinme odaları yer almaktadır. Giyinme odalarının genel olarak lüksü temsil etmediği, son derece önemli bir ihtiyaca karşılık verdiği ve yaşadığımız evlerimizin toplu kalmasında yardımcı oluyor.Bu sayede evinde halihazırda bir giyinme odası bulunmayan pek çok insan da sıfırdan bir giyinme odası tasarlamaktadır. Çok yakın zamandaher eve özel standart duruma gelmiş olan giyinme odaları henüz sizin evinizde bulunmuyorsa ve giyinme dolabı yapmak istiyorsanız, doğru yere geldiniz. Bu yazımız içerisinde bir giyinme odası tasarlanması sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları araştırdık.

Çekmece Seçimi

Giyinme odaları asıl olarak kıyafet depolama odalarıdır. Giyinme ve soyunma konularını gün içerisinde birkaç dakika verse de depolama ihtiyacımıza yıl içerisinde aralıksız olarak yanıt vermektedir. Bu nedenle giyinme odamızı düzenli şekilde depolama alanı olarak ele almamız gerekmektedir. Şifonyer ya da buna benzer türden çekmece alanları da bu depolama alanı için son derece yararlı ürünler arasındadır. Aksesuarları çeşitlerine göre çekmecelere bölmek hem derli toplu şekilde bulunmalarını sağlayacak hem de gerektiği zaman bulunmalarına yardımcı olacaktır..

Aydınlatma Kullanımı

Giyinme odaları evlerin mimari durumlarına sonradan ekleniyorsa, bu genellikle yatak odasından büyük bir alanda kopararak ayırmak şeklinde olmaktadır. Bu konularda da genel olarak giyinme odaları tamamen penceresiz ya da doğal ışıktan yoksun olarak bulunmaktadır. Bu da giyinme odanızdaki aydınlatmayı çok daha önemli konuma getirmektedir. Kıyafetlerinizin renklerini doğru bir şekilde seçebilmek ve bu küçük alan içerisinde zorlanmadan hareket edebilmek için güçlü ve doğru bir aydınlatma gerekmektedir.

Ayna Seçimi

Sadeceve son derece işlevsel giyinme odası tasarımlarında, giyinme odalarının iki temel unsurunu bir arada görülmektedir Aynalar ve basit bir oturma bölümleri temel konulardır. Aynalar rahat rahat giyinmemizikolay hale getirmek için vazgeçilmez konular arasındadır. Bir puf ya da başka türlü basit bir koltuk kullanarak elde edilecek olan oturma alanı ise giyinme odamızı daha kullanışlı duruma getirmektedir.

Raf Sayısı

Giyinme odası içerisinde yeterli sayıda raf olması da önemli konular arasındadır. Tişört, atlet, ya da iç çamaşırları ve daha pek çok katlanabilir giysi modelleri konusunda en elverişli alanlar raf sistemleri içerisindedir.Normal şartlar içerisinde sahip olduğunuz evinizin başka bir bölümünde yer alan açık raflara kıyafetleriniz dizilmemektedir. İşte giyinme odası size bu alanda özgür olmayı vaat etmektedir. Giyinme odalarında kıyafetleriniz daima temiz ve düzenli olarak bulunacaktır. Bu nedenle en sık kullandığınız ve asılmasına gerek kalmayan kıyafetlerinizi raf içerisinde elinizin altında tutabilir ve rahatlıkla toplu olarak bulundurabilirsiniz.

Kaynak Satış Sitesi : https://www.land.com.tr/giyinme_odasi.asp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.