Genç Kalmanın Üç Sırrı

Genç Kalmanın Üç Sırrı

Dış güzelliğimizi iç güzelliğimize borçluyuz…


Sürekli peşinde olduğumuz ağzımızdan düşmeyen kelime anti - aging. Peki, yıllar ilerlerken genç kalmak mümkün mü? Dış güzelliğimizi aslında iç güzelliğimize borçlu olduğumuzu vurgulayan Biyolog-Kozmetolog Pervin Bulgak, mükemmel bir makine olan vücudumuzun genç, güzel ve sağlıklı kalmasını sağlayacak 3 sırrı içeren anti-aging planı uygulamayı öneriyor.


anti-aging plan 

Uyku

Uyku, evet düzenli ve zamanlı uyku gençlik pınarıdır. Vücut gece melatonin salgılar ama sadece karanlıkta. Bizler zamanı kaçırmamak için koştururken zamanı durduracak olan anahtarı es geçiyoruz. İnsan vücudu gece karanlıkta saat 11.00–05.00 ( bazı kaynaklar bunu 03.00 olarak veriyor) arasında melatonin salgılar. Bu salgı hücrelerimizin yenilenmesini, biyolojik ritmin düzenlenmesini ve kendini korumasını sağlar. Işıkları kapatıp yatalım, kanserden korunup, genç kalalım.


Maya

Biraz maya alalım. Maya yüzde 50 oranında protein, B grubu vitamin, demir, krom, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineraller içerir. Pek çok ülkede sağlık ve güzelliğe yaptığı katkılardan dolayı tablet olarak da piyasaya verilmiştir. Maya karaciğeri temizler, stres attırır ve ceninin gelişimine katkıda bulunur. Mayadaki zengin B9 vitamini (folik asit) hamilelerde çok sık rastlanan anemiyi önler ve yeni hücrelerin (plasenta gibi) üretimini uyarır. Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlar. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne kavuşmasına yardımcı olur. Protein, cildin oksijen almasını sağlayıp beslenmesine katkıda bulunur. Mayalı ürünleri tüketebilir, tablet olarak kullanabilir veya bir tatlı kaşığı sütle yumuşatıp açarak, bir bardak suyun içine karıştırıp her gün sabah kahvaltıdan sonra içebilirsiniz.


Zeytinyağı

Zeytinyağı, hücre yenilenmesini hızlandırır. Güçlü bir antioksidandır, Alzheimer hastalığının ilerlemesini önler ve kanser önleyicidir. Hamilelik dönemimde kullanımı önemlidir bebeğin zekâ gelişimini arttırır. Yaşlanmayı önler. Bakalım mutfağımızdaki bu altın sıvı başka neler yapar.

Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar. Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir. 

Uzun süre ayakları üzerinde kalanlar için müjde: Zeytinyağı yorgun ayakları dinlendirir ve canlandırır. 
Zeytinyağının mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesi vardır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir. 

Vücut masajı zeytinyağı ile yapıldığında kan dolaşımını artırır ve dokulara oksijen taşır. 

Zeytinyağı sabunu doğal, saf bir temizleyicidir ve vücudu nemlendirir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi sayesinde cildi ve saçları temizlerken yumuşatır, nemlendirir. Aynı zamanda her tür hassas cilt için bile güvenlidir. 

Zeytinyağı tıraş edilecek bölgeyi yumuşatma ve rahatlatmada birebirdir. 

Kurumuş ve çatlamış dudak için merhem olarak kullanılabilir. 

Kurumuş saçların dayanıklılığını ve esnekliğini artırır. 

Saçtaki kepeği ve dökülmeyi engeller. Saçı parlatır. 
Tırnakları güzelleştirir ve güçlendirir. 

Banyo suyuna katıldığında canlandırır ve yumuşaklık sağlar. 

Zeytinyağı ile doğum çatlakları azaltılabilir. 

Emzirenler için en iyi göğüs ucu bakımı zeytinyağı ile yapılır. Bebeklerde oluşan pişiğe ve başlarındaki konak problemlerine çok iyi gelir

Bebeğe zeytinyağı ile uygulanan masaj sağlıklı ve canlandırıcıdır. 

Ellerdeki, derideki veya saçtaki boyayı çıkarmakta kullanılır.

Soğuktan donmaya karşı koruyucudur. 

Kesiklerde ve su toplanmasında faydalıdır. Acılı güneş yanıklarında kızarmış deri zeytinyağı ile ovularak rahatlatılabilir
Kuru ve çatlak ciltlere yararlıdır. 

Kas kramplarını tedavi eder. 

Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmazlar. 

Keneleri etkisiz hale getirir. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.