Gelinlikte yeni trend, dönem dizileri

Gelinlikte yeni trend, dönem dizileri

Akay Gelinlik yöneticisi Ermiya Akay, dönem dizileri vintage gelinlik taleplerini artırdığını söyledi. En popüler gelinlik ise Beren Saat’in canlandırdığı Fatmagül’ün giydiği.

Gelinlik modasında son yıllarda vintage rüzgarları esiyor. Bunda son iki senedir yayınlanan dönem dizilerinin ya da dizi gelinlerine giydirilen gelinliklerin payı büyük. Tül ve dantelin, uçuşan kumaşların bolca kullanıldığı, şıklığı detaylarda gizli bu gelinlikler günümüz düğünleri için de sıkça tercih ediliyor. Dizide gelin mutluysa talep artıyor,  değilse modelin kötü şans getireceğini düşünerek birebir benzeri yerine küçük revizyonlar talep ediliyor.


Dizilere en çok gelinlik veren markalardan Akay Gelinlik yöneticisi Ermiya Akay,  bugüne kadar en çok Beren Saat’in canlandırdığı ‘Fatmagül’ karakteri gelinliğinin büyük talep gördüğünü, dizide çekilen onca sıkıntıya rağmen mutlu bir evlilik yapan Fatmagül’ün masumiyetine gelinliğin çok yakıştığını söyledi.  Ermiya Akay, talep gören diğer dizi gelinliklerini Lale Devri’nde Emine Sandal’ın Lale, Hatice Aslan’ın Zümrüt karakterine, Aşk-ı Memnu’da Hazal Kaya’nın Nihal karakterine, Arka Sokaklar’da Gamze Özçelik’in Zeynep Komiser karakterine giydirdiklerini de ekliyor.

BOŞANANLARIN GELİNLİKLERİNE RÖTUŞ

Akay, “Eğer dizideki gelin karakteri boşanırsa modelde küçük değişiklikler talep ediliyor, hatta yeni baştan gelinlik diktirenler bile oluyor. İnsanlar düğün ve sonrası için en küçük bir olumsuz anı istemiyor” diyor. 2013’te vintage modasının etkisiyle; daha sade görünümlü, zarafetin gösterişin önünde olacağı, uzun duvaklı ve kuyruklu modellerin çoğunlukta olacak.

ŞAŞAALI DÜĞÜNLER ARTTI

Wedding World Kuyumcukent Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim de, “Dizilerdeki birbirinden şık düğünler sade bir nikahla evlenme fikrini değiştirdi” diyor. Dizilerdeki masal gibi düğünler, takılan birbirinden şık mücevherler müstakbel çiftleri yarım saatlik nikah fikrinden bütçesinin elverdiği ölçülerde düğünlere yönlendiriyor.


Merim, “Bizler modern şehir yaşamıyla kısmen değişmekle beraber evlilik yolundaki tüm süreçlere önem veren bir halkız. Tüm kesimlerde kız istemeden tutun; nişan, nikah, düğün tüm basamaklara değer veriliyor. Dizilerde dikkat çektiği için bolca yer verilen düğün sahneleri de gerek evlilik alışverişinde gerekse mücevher seçiminde kaliteli, sofistike ürünlere talebi artırıyor.  Bir yanda evlenen çifte destek için altın takma geleneği sürerken diğer yandan özel tasarım mücevherler düğün takısı olarak ilgi görüyor. AVM olarak mücevher ve pırlanta fiyatlarında piyasaya göre yüzde 25 ile yüzde 40 arasında daha uygun olma iddiasını taşıyoruz ve merkezimizde 100’e yakın kuyum mağazamız var. Dolayısıyla hem aileler ve yakınları, hem de tasarım mücevher bakmak isteyen nişanlı çiftler Wedding World Kuyumcukent Alışveriş Merkezi’nde her istediğini bulabiliyor ‘ diyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.