Geleneksel Hacamat Tedavisinin İstanbul'daki Adresi

Geleneksel Hacamat Tedavisinin İstanbul'daki Adresi

Hacamat Tedavisi, eski çağlardan günümüze kadar varlığını sürdürmüş bir tıbbi tedavi yöntemidir. Hacamat “ kupa tedavisi “ olarak da bilinir. Modern cerrahi uygulamalarının var oluşuna kadar çok sık kullanılan bu yöntem, günümüzde alternatif tıp olarak ku

Hacamat Tedavisi, eski çağlardan günümüze kadar varlığını sürdürmüş bir tıbbi tedavi yöntemidir. Hacamat “ kupa tedavisi “ olarak da bilinir. Modern cerrahi uygulamalarının var oluşuna kadar çok sık kullanılan bu yöntem, günümüzde alternatif tıp olarak kullanılmaya devam etmektedir. Tıbbi hacamat tedavisi tüm bedenin zinde olması için uzmanlar tarafından uygulanan ve faydaları ile oldukça popüler bir tedavi yöntemidir.

Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Almanya gibi pek çok farklı ülkede doktorların hastalara önerdiği bu yöntem lokal bir cilt vakumu oluşturma tekniğiyle yapılır.

26-hacamatin-yararlarijpg.jpg

Hacamat Tedavisinin Etkileri

Zararlı gazlar, kimyasal atık ve solunum yolu ile maruz kalınan her toksin vücutta birikir. Kirli kanın temizlenmesine solunum tek başına yeterli değildir. Doğal besinlerin azalması, yiyeceklerde artan kimyasallar ve kullanılan ilaçlar da bu toksinlerin vücutta artmasına neden olmaktadır. İnsan sağlığını tehdit eden bu unsurlara karşı tıbbi hacamat tedavisi sağlık dengesinin tekrar sağlanması için önemli bir etkendir.

Kan akışını düzenlemeye yarayan tıbbi hacamat toksinleri atmaya yardım ettiği için detoks etkisi yaratır. Kalp ve damar hastalıkları için, kılcal damarlardaki tıkanıklığı açması adına olumlu bir etki sağlar. Ayrıca hacamatın diğer etkileri arasında adet düzensizliğini gidermesi ve cinsel iktidarsızlığa faydalı gelmesi de söylenebilir.

Dermotolojik rahatsızlıklar için de tercih edilen hacamat akupunktur noktalarının büyük çoğunluğunu kapladığı için vücudun iç dengesini düzenlemeye fayda sağlar.

Aynı zaman da günlük yaşantıda stres ile baş edebilme gerçeği birçoğumuzun kötü hissetmesine neden olmaktadır. Yaşam kalitesini düşüren stres ile başa çıkmak ve diğer psikolojik rahatsızlıklardan da arınabilmek için hacamat tedavisi uygulaması büyük fayda sağlamaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstanbul hacamat kliniği olarak bilinen gerçeği bizde sürekli vurguluyoruz, Hacamat aç karnına gerçekleştirilen bir uygulamadır. Ayrıca kadınların adet dönemlerinde hacamat uygulamasına yönelmemesi gerekir. Bunun nedeni adet kanamasının durmasına etki ederek, rahimde tıkanıklığa neden olabilmesidir.

Hacamat klinikleri içinde uzman hekimler tarafından uygulanmasına özen göstermeniz, sağlınız açısından daha faydalı olacaktır. Hacamatı uygulayan uzman tarafından sizlere bu yöntem ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılması gereklidir, aksi halde sizler bu konuda ısrarcı olarak bilmediğiniz yönleri öğrenmeye çalışınız.

Hacamat tedavisi uygulandıktan 1-2 saat sonra uyunması önerilmez ve yemek yenilmez. Yara, yanık ve egzama gibi durumların bulunduğu alana hacamat uygulaması yapılmaz. Bıngıldak ve ense çukuru oldukça tehlikeli bölgeler olmasından ötürü bu alanlara uygulama yapılmaması gerekir. Özellikle organ nakli yapılan kişilerin hekim gözetimi olmadan hacamat tedavisi uygulamasına yönelmemelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.