Galeri/Miz, “ Sen Meşgulsün Galiba...! ” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Galeri/Miz, “ Sen Meşgulsün Galiba...! ” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Galeri/Miz17 - 30 Haziran 2015 tarihleri arasında genç sanatçılar, Ahmet Duru, Esra İlbeyli, Öykü Ersoy ve Yağızhan Çalışkan’ı biraraya getiren “ Sen Meşgulsün Galiba...! ” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

3 genç küratör, Esra Özkan, Gencer Uçar ve Merve Balcıoğlu’nun düzenlediği Sen Meşgulsün Galiba..! sergisi  toplumsal algıda oluşturulan bilgisel akışın kontrolden çıkışını, totaliter yapıların kristalleşerek hayatımızın her alanına nüfuz etmesini, kitle iletişim araçlarını ve bunların birey üzerine açmış olduğu sorunlardan yola çıkarak meşguliyet kavramını sorgulan bir sergi olma özelliğini taşıyor.

Sen Meşgulsün Galiba..! Sergisiyle bir araya gelen dört çağdaş genç sanatçılardan biri olan Ahmet Duru sergiye tüketim toplumuna ilişkin bir performansıyla eleştiri getiriyor. Esra İlbeyli ise ışıklı kutularında bireyin bulunduğu ortama uyum sağlamaması ve ortamına yabancılaşmasını konu alıyor. Öykü Ersoy bireyin değişime ayak uyduramayan kentle, hayatla bağ kuran karakterleri onların yaşadığı durumları anlatıyor. Meşguliyetin etkilerinden biri olan bireyin kendine ve çevresine yabancılaşmasını irdeleyen Yağızhan Çalışkan Video enstalasyonu ile sergiye katılıyor.

 

Galeri/Miz

Çağdaş sanat için bir platform olma hedefiyle açılan Galeri/Miz, 19 Ekim 2011 tarihinde ilk mekânını İstanbul Teşvikiye’de açtı. Çağdaş Türk sanatının yanı sıra uluslararası sanatı da sergilemeyi mekân politikası olarak belirleyen Galeri/Miz, yerleşik sanatçılar için olduğu kadar genç sanatçılar için de bir mekân olma özelliği taşıyor.

Çağdaş ve modern sanatı sergilemenin dışında alanlarında seçkin konukların katıldığı söyleşi programları ve güncel sanat konularında hazırladığı seminer programlarıyla İstanbul kültür ortamında yerini alıyor. Galeri/Miz, tüm kültür kurumlarıyla işbirliğine açık olarak sosyal sorumluluk projeleri yapıyor.

 

Adres: 

Hüsrev Gerede cad. Deniz apt. 64

Teşvikiye, 34365 Istanbul  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.