Galeri Işık Teşvikiye'de

Galeri Işık Teşvikiye'de

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları Nişantaşı Kampusu'nun giriş katında 300 metrekarelik bir alanda yer alan Galeri Işık Teşvikiye, birçok önemli sanatçının eserlerine ev sahipliği yapmakta ve İstanbul'un en gözde galeri arasında sayılmaktadır. Açılışından bugüne geçen kısa süreye rağmen dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini sergileyen, kültüre verdiği değeri ve eğitime sağladığı katkıyı ortaya koyarak ziyaretçileri tarafından büyük beğeni toplayan galeri, İstanbul kültür yaşamına yeni bir soluk getirmiştir.


İstanbul'un en önemli ve aktif noktalarından biri olan Nişantaşı'nda bulunan Galeri Işık Teşvikiye, sanat faaliyetlerinin yanı sıra eğitim ve öğretim çerçevesinde her türlü bilimsel, sosyal ve teknolojik etkinliklere ev sahipliği yapmayı asli görevi olarak görmekte.

Tüm etkinliklerde seçici davranan Galeri Işık Teşvikiye, yıllık faaliyetlerini planlarken farklı sanat dallarına ve etkinliklere ait sergileri programına almaya özen göstermekte. Her yıl bir fotoğraf, bir koleksiyon, bir heykel, bir baskıresim, bir tasarım ve resim sergileri olmak üzere farklı disiplinlere yer vermeyi amaçlayan Galeri Işık Teşvikiye, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın misyonu paralelinde, geleceğin sanatçıları ile sanatseverleri buluşturmayı hedeflemekte.Sanata ve eğitime daha fazla katkıda bulunmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla İstanbul'un çekim merkezlerinden biri olmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.