feriköy liderliğini bıraktı.

feriköy liderliğini bıraktı.

Feriköy ile karşılaşan Avcılar Belediyespor, rakibini 2-1 mağlup ederek Klasman Grubunda üst üste 3.galibiyetini elde ederken, Feriköy cephesinde maç sonu Hakem İlker Yasin Avcı’ya tepki vardı.

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu 6.hafta maçında Feriköy ve Avcılar Belediyespor, Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadında karşılaştılar. Feriköy taraftarının takımına hiç susmadan 90 dakika destek verdiği karşılaşmada Avcılar Belediyespor taraftarı bulunmazken müsabakayı İlker Yasin Avcı, Mesut Yüksel, Korkut Hekim Hakem triosu yaptı. Ramazan Turan ise maçta 4.Hakem olarak görev yaptı.
     Haftanın en zor maçlarından birisi olan karşılaşmaya iki takımda etkili başladı ve karşılıklı gol pozisyonlarına girdiler. Ancak golü bulan taraf 35.dakikada Avcılar Belediyespor oldu. Bu dakikada kazanılan kornerde Evren’in ortasında arka direkte kafayı vuran tecrübeli futbolcu Serhad Büyükbayrak takımını 1-0 öne geçirirken, Feriköy’lüler kornerden önce Yardımcı Hakemin kale vuruşu kararı verip Hakemin korneri göstermesine tepki gösterse de Hakemin korner kararı yerindeydi.
     Maçın 52.dakikasında Evren ile başlayan Avcılar Belediyespor atağında Ercan Işık’ın pasında topla son buluşan Evren Tozkoparan’ın şutu Feriköy savunmasına çarpıp kaleci Tuncay’ı yanılttı ve Avcılar Belediyespor 2-0 öne geçti. Rakibi karşısında iyi bir futbol sergilemesine rağmen aradığı golü bulamayan bir türlü Feriköy, 90+1 ‘de Orçun Güzeldereli’nin şık golüyle farkı bire indirse de kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Avcılar Belediyespor zorlu müsababayı 2-1 kazanarak puanını 11 yaptı. Feriköy ise bu sonuçla 10 puanda kaldı.
Feriköy’den Hakeme tepki vardı
Haftanın en kritik karşılaşması olan maçta tartışmalı pozisyonlar vardı. Bunlardan ilki Avcılar Belediyesporlu Mithat’ın, İshak’a yaptığı sert hareket sonrasında en az sarı kart görmesi gerekirken, tartışmaların ardından Hakemin Mithat’a kart vermeyi unutması dikkat çeken bir ayrıntı oldu. Ayrıca 85.dakikada gelişen Feriköy atağında savunma oyuncusunun müdahalesine Hakem İlker Yasin Avcı’nın ‘devam kararı’ vermesi de kırmızı-beyazlı ekibin tepkisini çekti ancak bu pozisyonda Hakem pozisyona çok yakındı. 90+2′de ise Feriköylülerin çok itiraz ettiği bir pozisyon vardı. Bu pozisyonda cepheden kaleye çekilen şutun Avcılar Belediyespor savunması tarafından elle çıkartıldığı konusunda itirazlar oldu. Ancak son haftalarda çok başarılı maçlarına şahit olduğumuz gelecek vaat eden Hakem İlker Yasin Avcı kesin bir kararla kaleci Sertaç’ın topu çeldiğini söyledi ve oyunu devam ettirdi. Maçın ardından Feriköy taraftarının Hakem triosuna büyük tepkisi vardı. Hakemler sahayı Çevik Kuvvet korumasında terk ederken, Feriköy tribününden atılan bir pet şişe Hakemleri koruyan Polislerden birisinin suratına isabet etti. ‘Puanımızı elimizden aldılar’ diye isyan eden Feriköy 2.Başkanı Gürsel Yılmaz maç sonunda sahanın içine kadar girerek Hakeme tepki gösterirken maçın Denetçisi ve TFF İl Başkan Yardımcısı Adem Akbeniz’e de Hakemin yönetiminden dolayı serzenişler oldu. Feriköy Teknik Direktörü Hüseyin Köse ve Kulüp Müdürü Mahir Kılıç’ın futbolcuları sakinleştirmek noktasında çabaları ve gayretleri dikkatlerden kaçmazken, taşkınlık yapmaya çalışan Feriköy taraftarlarını Çevik kuvvet uzaklaştırdı.

  STAT: Bağcılar Belediyesi Mahmutbey

HAKEMLER: İlker Yasin Avcı, Mesut Yüksel, Korkut Hekim / Ramazan Turan

SAHA KOMİSERLERİ: Fevzi Kekeç, İbrahim Tuna

FERİKÖY: Tuncay, Serkan Uğur, Sezgin, Sait, Ömer, Başar (Ümit dk 57), İshak (Cihan dk 72), Uğur Turan, Orçun, Halit (İsmail Yılmaz dk 57), Mustafa

YEDEKLER: Cem, Esat, İsmail Kaya, Barış Can

TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Köse

AVCILAR BELEDİYESPOR: Sertaç, İzzet, Ufuk, Tayfun, Serhad Büyükbayrak, İrfan, Evren, Ercan, Mithat (Ali dk 86), Mert Eren (Bülent dk 86), Ali Kemal (Servet dk 41)

YEDEKLER: Serhat Adbaş, Mert Akgül, Nadir, Emrah

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Türkkan

SARI KARTLAR: Sait, Sezgin, Serkan Uğur, Halit / Evren

GOLLER: Orçun (dk 90) / Serhad Büyükbayrak (dk 35), Evren (dk 52)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.