Eyşegül Çelebi: ‘Kadını yok sayan özgür bir düzeye gelemez’

Eyşegül Çelebi: ‘Kadını yok sayan özgür bir düzeye gelemez’

CHP Şişli Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çelebi; ‘Kadını hayatın gerisinde bırakan, sosyal hayata dâhil etmeyen ülkeler hiçbir zaman çağdaş ve özgür bir düzeye gelemez’ dedi.

CHP Şişli kadın Kolları Başkanı Ayşegül Çelebi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Çelebi'nin Şişli Gazetesi aracılığı ile yayınladığı işte kutlama mesajı:      

“UĞRUNA CAN VERİLEN GÜNÜN KUTLAMASIDIR”

Emeğin, kadın haklarının, eşitsizliğin, kadın cinayetlerinin, kadına yapılan şiddet, taciz ve tecavüzün konuşulduğu gündür. Emekçi Kadınların daha insanca yaşam koşulları için erkeklerle eşit olması gereken haklarını elde etmek için bu uğurda can verdikleri tarihi mücadeleyi hatırlama ve anma günüdür.

“SESSİZ ÇIKLIKLARIN YÜKSELDİĞİ GÜN”

Tüm dünyada Kadınların özgürlük, eşitlik, kalkınma, güvenli ve huzurlu bir yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Her türlü ayrımcılığa, haksızlığa, adaletsizliğe kadına yönelik şiddete, baskılara karşı yüreklerdeki sessiz çığlıkların yükseldiği gündür.

“BÜYÜK ÖNDERİMİZ DERKİ”

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısım göklere yükselebilsin’

“KADINLARIMIZ ERKEKLERLE BİRLİKTE CEPHEDEYDİ”

Türk kadını, büyük bir cesaretle özveriyle ülkemizin kurtuluşunda ve cumhuriyetimizin kuruluşunda erkeğin yanında büyük bir mücadele vermiştir. Cephede mermi sıkan erkeklere, kağnılar ile cephane taşımıştır. Gerektiğinde çocuğunu bırakıp silah kuşanarak cepheye gidip yiğitçe vatan için savaşmıştır.

“KADIN VEKİLLERİMİZ ÖNCE DAHA FAZLAYDI”

Kadını hayatın gerisinde bırakan, sosyal hayata dâhil etmeyen ülkeler hiçbir zaman çağdaş ve özgür bir düzeye gelemez. 1924 yılında TBMM’ne 17 kadın milletvekili seçilmiştir. Günümüzde bu sayı daha fazla olması gerekirken ne yazık ki daha da vahimdir.

“KADINI YOK SAYAN ÜLKELER GERİ KALMIŞTIR”

Her alanda olduğu gibi siyasette de kadınların varlığı, emeği, zekâsı ve desteği olmazsa başarı olmaz. Kadını siyasetten yok sayan ülkeler geri kalmaya mahkûmdur. Geldiğimiz durum da zaten bunun göstergesidir.

“KADINLAR DOLGU MALZEMESİ YAILMAMALI”

Ne yazık ki siyasette kadınlar, evde, pazarda, sokakta, etkinliklerde dolgu malzemesi gibi görülmektedir. Ancak kadınların emeği olduğu kadar siyasi fikirlerinin de olduğu bilinmelidir. Emeğimiz var sözümüzde olsun istiyoruz. Karar mekanizmasında kadınlarında olması uygarlığa giden bir yoldur.

“KADIN OLARAK HAKLARIMIZI ALACAĞIZ”

Siyasette ve hayatın her alanında yaşadığımız eşitsizlik ve adaletsizlik bizi mücadelemizde daha kararlı yapacaktır. Umudumuzu ve inancımızı büyüterek haklarımızı alacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

“ÖZGÜRCE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Biz kadınlar güçlüyüz, akıllıyız, çalışkanız ve bu hayattan sizler gibi pay almak istiyoruz. İşimizde yükselmek, siyasette ilerlemek, mutlu değilsek, boşanabilmek, istediğimiz gibi giyinmek, özgürce yaşamak istiyoruz.

Sevgiyi ve vicdanı sol yanımızda taşıyarak savaşa karşı barışı, nefrete karşı sevgiyi, karanlığa karşı aydınlığı, korkuya karşı cesareti, umutsuzluğa karşı umudu, kötülüğe karşı iyiliği rehber edindik.

“AYRICALIKLI DEĞİL EŞİT OLMAK İSTİYORUZ”

Bizler ayrıcalıklı olmak istemiyoruz. Eşit şartlar ve eşit haklarla, ilmin ve bilimin ışığında siz erkeklerle beraber yol yürümek istiyoruz.

Bu eşit olmayan şartlarda bile biz kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.