Evde Kedi, Köpek Beslemek İster Misiniz ?

Evde Kedi, Köpek Beslemek İster Misiniz ?

​Yavru köpek veya yavru kedi beslemek ister misiniz ? öncelikli olarak evcil hayvanlar konusunda ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiye www.petsbook.com sitesi üzerinden öğrenebilir ve tabii ki hayvan sahipde olabilirsiniz.

Yavru köpek veya yavru kedi beslemek ister misiniz ? öncelikli olarak evcil hayvanlar konusunda ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiye www.petsbook.com sitesi üzerinden öğrenebilir ve tabii ki hayvan sahipde olabilirsiniz. Binlerce hayvan severin bir arada bulunduğu bu sitede aynı zamanda alanında uzman veteriner hekimlerde bulunmakta ve sizlerin sorunlarınıza çözümler sunmaktadırlar. Öncelikle yavru köpek ya da yavru kedi sahiplenmek istediğinizden emin olmalısınız. Neden mi? Çünkü, ortalama 10 ila 15 yıl ömrü olan bir canlıyı sahipleniyorsunuz. Bu süre zarfında adeta bir çocuğunuz olacak köpeğinizle veya kedinizle, bir çocuk edasında bakımlarını yapmayı, onunla oynamayı, tüm planlamanızı onu düşünerek yapmayı göze almalısınız.

Evde Kedi Beslemek

Eğer sadece çocuğunuzu sevindirmekse amacınız lütfen bu düşüncenizden vazgeçin. Çünkü bir canlıyı sevindirmek isterken başka bir canlının hayatıyla oynamaya hakkınız yoktur. Eğer gerçekten bu sorumlulukları alabileceğinize inanıyorsanız sahiplenmelisiniz. Nasıl ki bir anne çocuğu için büyük fedakarlıklar yapar, o hasta olduğunda bütün dengeleri bozulur. Onun bakımını yapmak için, onu eğlendirmek için tüm planlamasını o yönde yapar, köpeğiniz de sizin için böyle olacaktır. Son derece sahibine sadık olan köpekler sizi eğlendirmeyi başaracaklardır. Ancak tekrar edelim. Siz bazı sorumlulukları yerine getirmeye karar vermelisiniz. Annesinden, kardeşlerinden ayrılıp sizin yaşam alanınıza gelen bir yavrunun, size güvenebilmesi çok önemlidir. Bu nedenle bir evcil hayvana sahip oluyorsanız, onun ortama daha çabuk uyum sağlayabilmesi için onu sevginizi göstermelisiniz. Onlara sevildiklerini hissettirmelisiniz.Tabi bunu yaparken de belirli kuralları ona öğretmeli ve sınırlarınızı doğru çizmelisiniz. Yavru kedi sahiplenmek isteyenlerin de özellikle bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. 

Alman Kurdu Evde Beslenir Mi ? 

Yavrunuz ilk zamanlar çokça uyumak isteyecektir. Onlara güven duyacakları, sessiz, sıcak bir yer ayarlayıp, huzur içinde uyumalarını sağlamalısınız. Mesela bir yuva satın alıp, içine yumuşak malzemeler koyup onun orada uyumasını sağlayabilirsiniz. Yavrunuzu özel yavru mamaları ile beslemelisiniz. Köpek sahiplenme ile ilgili söylediklerimiz tabi ki kediler için de geçerlidir. Alman kurdu gibi güçlü bir hayvanı da evde besleyebilirsiniz. Eğer sorumlulukları kabul edip bir Alman kurdu sahiplendiyseniz mutlaka bakımı konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Sütten yeni kesilmiş olan köpeğiniz ve kedinizin sağlığı için vitamin ve mineral yönünden zengin mamalar satın almalısınız. Kedinizin yaşına uygun mamayı seçerek beslemelisiniz. Evcil hayvanlarınızla ilgili her türlü bilgi için www.petsbook.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.