Evcil, TMSF ile anlaşmak üzereymiş

Evcil, TMSF ile anlaşmak üzereymiş

Kara para aklama davasından yargılanan Erol Evcil, TMSF ile anlaşmak üzere olduğunu söyledi.

İş adamı Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 211 sanığın, ''kara para aklama'' davası kapsamında yargılanmasına devam edildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı'nın da bulunduğu 23 sanık katıldı.

Duruşmada söz alarak eski savunmalarını tekrar ettiğini anlatan Erol Evcil, İş Bankasından 1996 yılının Nisan ayından itibaren para almadığını, daha önceden aldığı paraları ise ödediğini vurgulayarak, iddia edildiği gibi Hüseyin Kayapalı ile arasında 100 trilyon liralık para alışverişi olmadığını savundu.

Kayapalı'dan alınan 16,5 trilyon liranın faiziyle birlikte ödendiğini ifade eden Evcil, ''En son alınan 11 trilyon lira ise parçalar halinde ödenirken, olay nedeniyle bir kısmı ödenememiştir. Nilüfer Turizm ile ne resmi ne de gizli ortaklığım bulunmaktadır'' şeklinde konuştu.

Evcil, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) olan borcun yapılandırılması için talepte bulunduğunu belirterek, TMSF ile anlaşma aşamasında olduklarının söyledi. Evcil'in avukatı Mehmet Er ise müvekkili hakkında, İş Bankasından 1996 yılında aldığı krediler nedeniyle Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesinde kara paranın aklanmasına ilişkin açılan davanın zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırıldığını söyledi. Bursa'daki ile bu mahkemedeki davanın konusunun aynı olduğunu ve Evcil'in 14 aydır tutuklu olduğunu belirten Avukat Er, müvekkilinin tahliyesini ve şirketlerine atanan kayyumun kaldırılmasını istedi.

ŞEKERİ DÜŞEN EVCİL'E ÇİKOLATA

 Hüseyin Kayapalı'nın avukatı Yavuz Abbasoğlu da, dosyada yer alan raporlara göre Nilüfer Turizm'in Erol Evcil'in kara parasını akladığının belirtildiğini öne sürerek, ''Raporda, Kayapalı'nın firmalarının hepsi düşük karlı gösterilmiş. Düşük karı yapan firmanın kara parayı aklaması mümkün değil. Şirket çok kar göstererek kara parayı aklayabilir. Bu raporları kabul etmiyoruz'' dedi.

Duruşmaya, cezaevinde Hüseyin Kayapalı'dan dünyaya getirdiği 6 aylık oğluyla katılan sevgilisi Sibel Kayapalı'nın duruşma boyunca ağladığı görüldü. Salonda fenalaşan Sibel Kayapalı bir süre dışarı çıkartıldı. Duruşmada, ayrıca şeker hastası olan Erol Evcil'e, şekeri düştüğü için çikolata verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

 Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Bursa Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ve söz konusu suç örgütünün silahlı olması gerekçesiyle özel yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen davanın iddianamesinde, Erol Evcil ile Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın ''çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklamak'' ve ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından 9 ile 26'şar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

İddianamede, Hüseyin Kayapalı'nın ayrıca iş yerinde bulunan mermilere ilişkin 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Fırat Ardıç, Öznur Yönek, Engin Eren ile Mustafa Özdalgıç'ın da aralarında bulunduğu 15 kişinin ''çıkar amaçlı örgüte üye olmak'', ''dolandırıcılık'' ve ''suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklamak''tan dolayı 7,5 ile 21'er yıl hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, 31 kişinin de ''çıkar amaçlı örgüte üye olmak'' ve ''suçtan kaynaklanan mal varlıklarını aklamak'' suçlarından 5,5 yıldan 14,5'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, 137 kişinin ''suçtan kaynaklanan mal varlıklarını akladıkları'' iddiasıyla 4-10'ar yıl arasında, 19 kişinin de ''çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak ve yardım yataklık etmek'' suçlarından 1,5-4,5'ar yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. Erol Evcil, Serpil Kayapalı, Derya Kayapalı, Sibel Kayapalı ve Mustafa Özdalgıç'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın banka hesaplarında yapılan incelemede, birikimleri ile gelirlerinin orantılı olmadığının açıkça anlaşıldığı belirtilen iddianamede, hesaplardaki nakit paranın ''kara para'' olduğu gerekçesiyle müsaderesine karar verilmesi talep ediliyor.

Yakalama ve arama işlemleri sırasında mahkemenin tedbir kararı gereğince, Erol Evcil'in 13 bin 200 Avro, 800 dolar, 1640 YTL, 7 adet bilezik, bir bileklik ve 4 adet küçük altını ile Sibel Kayapalı'nın 10 bin YTL, 3 adet altın kol saati ve mücevherlerinin de ''kara para'' oldukları gerekçesiyle müsadere edilmesi isteniyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.