Evcil Hayvan Oyunları Oynayın

Evcil Hayvan Oyunları Oynayın

Çocuklar evcil hayvanları beslemeyi, onların bakımlarını üstlenmeyi, onlara yardım etmeyi ve yine onunla sevdiği şeyleri paylaşmayı çok severler.

Çocuklar evcil hayvanları beslemeyi, onların bakımlarını üstlenmeyi, onlara yardım etmeyi ve yine onunla sevdiği şeyleri paylaşmayı çok severler. Böylece çocuklar evcil hayvanlar ile sosyalleşmenin ilk adımını olurlar. Hayvanlar ile yaşamayı öğrenen çocuk diğer hayvanlardan da çekinmez veya onlardan korkmaz. Onları anlar ve empati kurmayı öğrenir. Aynı zamanda hayvanlar çocukların olduğu kadar tüm insanlarında kalplerini yumuşatır. Yine hayvanlar çocukların gelişiminde şu faydaları ortaya çıkarır: Sorumluluk duygusunun gelişmesine vesile olur. Yine sevmeyi ve sevilmeyi hayvanlar üzerinden öğrenirler. Yine hayvanlar ile çocuklar sahiplenmeyi yardım etmeyi onlara bakmayı öğrenirler. Bu da çocuklarda bağlılık duygusunu geliştirir. Korkularını deneme yanılma yoluyla yenmeyi öğrenirler.


Bunca faydasına binaen çocuklarımıza hayvan mı alalım? Esasında evde pet hayvanları beslemenin olumlu yönleri yanında mahsurlu yönleri de olduğundan biz sizlere farklı bir yöntem önereceğiz. Çocukların hayvanlar ile eğlenmelerini sağlayacak oyunlara yönelebilirsiniz. Hayvan Oyunları sayfasındaki birçok hayvanın oyununu çocuklarınıza oynatabilirsiniz. Böylece çok çeşit hayvanı tanımalarına fırsat vermiş olacaksınız. Bildiğiniz üzere her evde peluş maymun, ayı, köpek, kedi gibi hayvanların oyuncakları bulunmaktadır. Bunu bilgisayar veya mobil cihazlarda oynanan oyunlar ile tamamlayabilirsiniz. Böylece çocukların evde hayvanların bakımını bilgisayar veya android cihazlar üzerinden yaparak biraz önce andığımız faydaları elde edebilirsiniz.Çocuklarınızı hayvanlar ile eğitebilir, onlara bir takım sorumlulukları aşılayabilirsiniz. Yine onları ödüllendirmek adına bu oyunlardan istifade edebileceksiniz.


Hayvan oyunları arasında çocukların belki de en çok tercih ettiği hayvan tavşanlar olmaktadır. Bugs Bunny çizgi filmi vasıtasıyla kendisini çok sevdiren bu evcil hayvanların bir takım özelliklerinden bahsederek devam edelim. Kulakları çok iyi duyan bu canlılar çok hızlı da koşarlar. Kemirgen olan bu hayvanlar ot oburdurlar. Havuç başta olmak üzere aklınıza gelebilecek tüm yeşillikleri yiyebilirler. Ülkemizde tavşanlar çocuklu aileler için evde beslenilen hayvanlardan sayılabilir. Peki çocuklarınız "Anne baba bana tavşan alır mısınız?" derse ne yapacaksınız? Şehir ortamlarında evde tavşan beslemenin mahzurundan dolayı bizce onlara tavşan oyunlarını tavsiye edeceğiz. Tavşan Oyunları kategorisi altındaki onlarca oyun ile onların bu ihtiyacına cevap verebilirsiniz. Özellikle Bugs Bunny ile oyun oynamak isteyen çocuklar bu oyun platformunda aradığını bulabilecektir.
Diğer pet hayvanları ile oyun oynamak isteyen çocuklar için çiftlikleri işaret edebiliriz. Çiftliğe gitme imkanı olmayan çocuklar için ise Çiftlik Oyunları sitesini tavsiye edeceğiz. Çiftlik Oyunu sitesinden ulaşabileceğiniz bu oyunlar ile çocuklarınıza farklı hayvanların oyunlarını oynatarak hem keyifli vakit geçirmelerini sağlayabilir hem de becerilerini geliştirmelerine ve diğer faydalarının hasıl olmasını sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.