Ev almanın tam zamanı

Ev almanın tam zamanı

Konuttaki durgunluk, tüketici için bir fırsat olabilir. Uzmanlar "şimdi ev almanın tam zamanı" diyor...

Türkiye Hazır Beton Üreticileri Birliği Başkanı Ayhan Paksoy, konutta iki tüketici olduğunu, yatırım amaçlı konut alan kişilerin, bu dönemde gayrimenkulun iyi bir yatırım aracı olmayacağını düşünmeye başladıklarını ifade ediyor.

Paksoy'a göre konutu kiradan kurtulmak için alacak olanlar için ise bu bir fırsat. Garanti Mortgage Genel Müdürü Cemal Onaran da ödeme koşullarının kolaylaşmasıyla konut almanın tam zamanı olduğunu söylüyor. Fiyatların düşme trendine girdiğini belirten Emlakium Yönetim Kurulu Başkanı Resul Medin de "Gayrımenkul riskin en düşük olduğu yatırım aracıdır. Şu anda çok uygun fiyatlı ve ödeme kolaylığı sağlayan projeler var. Doğru projeyi bulan tüketiciler beklemesinler" diyor.

TANITIM ATAĞI

Kiradan kurtulmak isteyen kesimi eskisinden daha çok dikkate alan firmalar, onların alım gücünü göz önüne alan düzenlemeler yapmaya yöneldi. Firmalar kişiye özel ödeme planı hazırlıyor. Bununla birlikte bilgilendirme çalışmalarını da artırdı. Soyak iki ay önce çağrı merkezini devreye sokarken, Garanti Mortgage da 444 EVİM hattını açtı. Cemal Onaran, bu yıl 80 bin çağrı beklediklerini ve 2000 konut kredisi kullanımına ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.

YATIRIMCI SATIYOR

Parasını uygun maliyetli konut yatırımlarında değerlendiren yatırımcıların ise devir işlemlerini hızlandırdıkları görülüyor. Konut projelerine topraktan girerek prim yapan yatırımcılar, sahibinden.com, mynet gibi sitelere ilanlar vererek bir an önce birikimi nakde çevirmek istiyor. Bu eğilimin bir süre sonra konut fiyatlarını düşürmesi bekleniyor. Resul Medin, güvenilir projelerden yatırım amaçlı alanların teslime yakın sattıklarında yüzde 40'a yakın prim yaptıklarını ifade ediyor


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.