Euro-Asia Şampiyonu KKTC Milli Takımı Oldu

Euro-Asia Şampiyonu KKTC Milli Takımı Oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden düzenlenen Global Taekwon-do Federasyonu (GTF) Euro-Asia Şampiyonasında KKTC takımı birinci olurken, Azerbaycan ikinci, Rusya Milli Takımı da üçüncü olarak şampiyonadan ayrıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden düzenlenen ve üç gün boyunca devam eden Global Taekwon-do Federasyonu Euro-Asia Şampiyonası tamamlandı. Turnuva sonunda KKTC takım olarak şampiyon olurken Azerbaycan ikinci, Rusya ise üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı. 13 ülkenin mücadele ettiği Uluslararası kapsamda düzenlenen şampiyonada KKTC Taekwon-do Federasyonu başkanı Grand  Master Eyüp Zafer Gökbilen ve sporcuları gelen şampiyonluk sonrasında duygulu anlar yaşadı.

Girne Avrasya Taekwon-do merkezinde gerçekleşen şampiyonada çok sayıda sporcu derece alabilecek için ringe çıkarken, karşılaşmalar sonrasında dereceye girenler ödüllerini Dünya Global Taekwondo başkanı Linda Park , KKTC Taekwon-do Federasyonu başkanı Grand master Eyüp Zafer Gökbilen ile birlikte Taekwondo’nun duayenleri Hayati Akbay,Ertuğrul Gür, Aslan Sağlam, Öztürk Şenfert, Levent Sırmalı ve ülke federasyon temsilcilerinden aldı.

ŞAMPİYONADAN ŞİŞLİ GAZETESİNE ÖDÜL!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden düzenlenen şampiyonada bir ödülde Şişli Gazetesine verildi. Şişli Gazetesi adına Dünya Global Taekwondo başkanı Linda Park ve KKTC Taekwondo Federasyon başkanı Grand master Eyüp Zafer Gökbilen’in elinden ödülü alan yazarımız Murat Botanlıoğlu heyecanını gizleyemedi.
 
Şampiyona sonrasında takım sıralamasıyla şöyle oluştu: KKTC 1, Azerbaycan 2. , Rusya 3.,Türkiye 4., Ermenistan 5., Kanada  6. , Moldova 7., Bulgaristan 8.,Tataristan 9., İran 10. olurken Şampiyona’ya özel olarak davet edilen Türkiyenin ilk siyah kuşaklı hocalarından  Hayati Akbay,Ertuğrul Gür,Aslan Sağlam,Öztürk Şenfert, Levent Sırmalı şampiyonaya katılan sporcuların ilgi odağı oldu.

KUTLAMA YEMEĞİNDE DOSTLUK VARDI!

Şampiyona sonrası Girne öğretmen evinde 13 ülkenin sporcu ve ülke temsilcilerine verdiği kutlama yemeğinde konuşan  Taekwon-do federasyon başkanı grand master  Eyüp Zafer Gökbilen KKTC’yi yaptığımız sporla , aldığımız şampiyonluklarla Dünya’ya tanıtmanın gururunu yaşıyoruz dedi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden kutlama yemeğinde dostluk vardı,coşku vardı,eğlence vardı. Bir sporcunun hediye ettiği yöresel giysiyi üstünden çıkarmayan GTF başkanı Linda Park ve başkan yardımcısı Julıan Sweet’in mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

foto-galeri-icon.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.