Esed'e konsolosluk önünden protesto

Esed'e konsolosluk önünden protesto

Şişli'de eylem yapan ve kendilerine 'Suriye Halkının Yanındayız Platformu' adını veren grup, Beşşar Esed'i protesto etti. Suriye Konsolosluğu'na kadar yürüyen eylemciler, Suriye'deki Esed zulmünün sona ermesini istedi.

 Esed'in halkına uyguladığı şiddete tepki gösteren yaklaşık 100 kişi Şişli Harbiye Orduevi'nde toplandı. 'İrtifada kazanacağız', 'Katil Esed', 'Katil Esed Suriye'den defol' şeklinde slogan atan grup, 'Suriyeli mülteciler kardeşimizdir', 'Halk düzenin değişmesini istiyor', 'Suriye halkı yalnız değildir' yazılı pankart ve döviz taşıdı. Grup Harbiye Orduevi'nden Teşvikiye'deki Suriye Konsolosluğu önüne kadar yürüdü. Sloganlar eşliğinde Suriye Konsolosluğu önüne gelen grup ıslık ve davullarla Beşşar Esed'i protesto etti. 

Grup adına açıklama yapan Milliyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Suriye halkı için endişelendiklerini belirtti. "Dün Tunus'ta, Yemen'de, Libya'da, Mısır'da; bugün ise Ürdün, Kuveyt ve Suriye'de özgürlükleri için zulme karşı ayaklanan kardeşlerimizin yanında olacağız." diyen Aydıntaşbaş, "Mart 2011'de reform umuduyla sokaklara çıkıp barışçıl gösterilerde bulunan Suriye halkına, diktatör Esed tarafından, daha ilk günden silahla karşılık verildi. Buna karşın Suriye halkına rejimin verdiği cevap ise daha çok yıkım ve katliam oldu. Bugün sınırlarımızın hemen ötesinde on binlerce Suriyeli ölümle yüz yüze. Kadim şehirler bombalanıyor. Hastaneler, fırınlar yerle bir ediliyor. Çocuklar ölüyor ama Suriyelilerin yalnız ve onurlu başkaldırısı devam ediyor. Rejimin devrilmesi talebiyle yoluna devam eden Suriye halkının direnişini destekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Eylemciler, açıklamanın ardından konsolosluk önünden ayrıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.