• BIST 107.202
  • Altın 145,263
  • Dolar 3,5161
  • Euro 4,1312
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 30 °C

Erkeğini baştan çıkaran yemekler

Erkeğini baştan çıkaran yemekler
Erkekleri etkilemenin püf noktalarını öğrenmek isteyen kadınlar için süper yemekler....
Hem erkekleri etkilemenin püf noktalarını öğrenmek isteyen kadınlar için, hem de kendi zaaflarının farkına varmak isteyen erkekler için bu kitap... 12 burç erkeğinin hangi yemeklerle baştan çıkarılacağını listeleyen ve üstelik tariflerini de veren kitapta, kadınların saçından kılık kıyafetine kadar dikkat etmeleri gereken detaylar da anlatılıyor.
 
Kelime Yayınları'ndan çıkan 'Yemek Tahrikleri' kitabının yazarları tekstilci Bener Ömür Yılmazer ile reklamcı Emre Saraçoğlu, yemek tarifleriyle ilgili şu bilgiyi veriyor: "Bu kitapta yemek tariflerini özellikle basit ve kolay bulunur ama bir araya geldiğinde damağınızda küçük ve çağrışım oyunları yapacak malzemelerden seçtik." İşte 12 burç erkeğinin kalbine giden yoldaki durakta kendilerinden geçmelerine neden olacak ana lezzetler... Başlangıç mönüsü ve tatlılar kitapta...

KOÇ
Fıstık ezmeli kırmızı şaraplı biftek (Grande Seduction)
Malzemeler:
*
2 parça biftek
* 8 adet arpacık soğan
* 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi
* 1 kadeh kırmızı şarap
* Yarım çay bardağı su
* 1 adet sarı dolmalık biber
* 1 adet yeşil dolmalık biber
* 1 adet domates
* 1 diş sarmısak
* 2 defne yaprağı
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı:
Etleri kırmızı şarapla kısık ateşte yarım saat pişirin. 15'inci dakikada defne yaprağını ekleyin. Büyük bir tavanın içine minik minik doğradığınız dolmalık biberleri ekleyin. Domatesler orta ateşte pişerken, halka halka doğradığınız dolmalık biberleri ekleyin. Hemen ardından soğan, sarmısak ve karabiberi atın. Pişen sosunuzu fıstık ezmesiyle beraber mikserden geçirin. Eti servis tabağına alın.

BOĞA
Avokadolu karides (Provoke Me)

Malzemeler:
*
1 adet avokado l12-15 adet soyulmuş veya dondurulmuş orta boy karides
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
*
Yarım su bardağı kaşar peyniri (taze ya da eski kaşar da olabilir)
* 1 bayat ekmek içi
* Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı:
Ekmeklerin içini mikserde çekin. Rendelenmiş kaşarı ekleyip, tekrar çekin ve içine soyulmuş avokadoyu ekleyerek mikserde tekrar çekin. Sızma zeytinyağını ekleyin ve işlemi tekrarlayın. Bu karışımı avuç içinizi dolduracak büyüklükte köfteler haline getirin. Ardından köftelerin ortasını çukurlaştırarak karidesleri yerleştirin. Fırında 180 derece, 10 dakika pişirin.


İKİZLER
Sütlü, greyfurtlu, erikli tavuk(Chicken the Fushia)

Malzemeler:
*
4 adet ızgaralık tavuk göğsü
* Yarımçay bardağı zeytinya-ğı
* 1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı kırmı-zıbiber
* 3-5 tane karabiber
* Yarımbardak greyfurt suyu
* 4 çorba kaşığı mısırunu
* 1 tatlı kaşığıtereyağı
* 8 adet kırmızı erik

Yapılışı:
Tavukları zeytinyağı ve sütün içinde yarımsaat dinlendirin. Sonra kırmızıbiberi atıp,wog tavaya boşaltın. (Wogunuz yoksa tef-lanla da olur.) Kısık ateşte 15 dakika pişir-diğiniz karışıma, greyfurt suyunu ekleyin.(Sütün kesilmesini sağlayın.) Ateşi birazaçın ve üç-beş karabiber atın. Tavuklar su-yunu çekip yağı kalana kadar pişirin. Sizmakyajınızı tamamlayana kadar kısık ateş-te hafifçe kızarmaya devam edebilir. Mak-yajınız tamamsa yemeğiniz de tamamdır.

YENGEÇ
Karanfilli biftek (A StoryAbout Doris Day)
Malzemeler:
*
2 parça biftek
* 1 şişe soda
* 8 arpacık soğan
* Yarım fincanzeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Yarım ka-deh kırmızı şarap
* 2 adet karanfil
* 1 çay kaşığı kekik
* 8-10adet tane karabiber
Yapılışı:
Bifteğinizin yumuşak olmasıiçin sodada yarım saat bekle-tin. Soğanları şekerle beraberyağda pembeleştirin. Et hariçtüm malzemeyi pişirme kabını-za koyup, kısık ateşte 15 daki-ka pişirin. Etinizi ekleyin ve su-yunu çekene dek kısık ateştepişirmeye devam edin.

ASLAN
Pazı yaprağında mangolu kuzu (Rosemary's Baby)
Malzemeler:
*
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
* Yarım kilo pazı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet mango
* 1 çay bardağı su
* 1 tatlı kaşığı un
* Yarım fincan krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım greyfurt suyu
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı:
Etleri zeytinyağında kızartın. Suyu ekleşin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Ateşten alıp, borcama koyun. Üzerine ince ince kestiğiniz pazı yapraklarını koyun. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Unu katarak kısık ateşte pembeleştirin. Küçük küpler halinde kestiğiniz mangoyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kremayı koyup karıştırın. 150 derecede 30 dakika pişirin.

BAŞAK
Isırgan otlu, kestane soslu dana strogonof (Barbara's Casttle)
Malzemeler:
*
Yarım kilo dana strogonof
* 300 gr. kestane (haşlayın ve soyun)
* 1 demet ısırgın otu (kuru ya da yaş, mevsimine göre)
* 10 adet arpacık soğan
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Yarım su bardağı süt
* 3 küp şeker
* Tane yeşil biber
* Taze nane
Yapılışı:
Yayvan bir tencereye strogonof dilimlerini yerleştirin. Üzerine karbonatı serpin. Sütü ekleyin. Şekerleri atın. Çok kısık ateşte pişirmeye başlayın. 30 dakika sonra arpacık soğanı ekleyin. Et, sütü tamamen çekince strogonof dilimlerinizi servis tabağına alın. Eğer ısırgan otunuz tazeyse eti pişirdiğiniz tencerenin içine atın ve soğanla beraber kavurmaya başlayın. Bu haşlanmış karışımı derin bir kaba alın. Kestaneleri içine atın, mikserde iyice çekin. (Krema kıvamına gelmeli.) Etinizin yanına sosunu koyun, taze nane ve tane yeşil biberle süsleyin.
 
Belgin Çoban/Günaydın


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Alt yapıda başarı çıtasını yükselteceğiz”24 Mart 2011 Perşembe 00:00
  • KONUK FUTBOLCU AHMET ÇALIŞIR25 Şubat 2011 Cuma 00:00
  • KONUK ANTRENÖR MUHARREM YILDIRIM25 Şubat 2011 Cuma 00:00
  • KONUK BAŞKAN IBRAHIM KESKIN25 Şubat 2011 Cuma 00:00
  • “AMAÇ GÜÇ BİRLİĞİ”24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • EMNİYET GÜÇLERİMİZE TEŞEKKÜR24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • ŞİŞLİ AMATÖRLERİNE TESİS24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • TAKSİM SPOR SÜPER AMATÖRDE24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • ARTIK SAHALARDA ANNELER DE VAR24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • GEÇMİŞ OLSUN YALÇIN TUNÇ24 Şubat 2011 Perşembe 00:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 1998 Şişli Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 212 213 32 05 | Haber Scripti: CM Bilişim