Erdal İnönü mezarı başında anıldı

Erdal İnönü mezarı başında anıldı

Eski Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü, vefatının 8. yılında Zincirlikuyu'daki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Şişli Belediye Başkanı Hayri Önünü'nde amcası olan Erdal İnönü'yü anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, İnönü'yü önce bilim insanı olarak tanıdığını belirterek, "Daha sonra politikacı olarak tanıdım, ben bürokrattım. Siyasete yeni hava getirdiğini hepimiz biliyoruz. Espri ve hoşgörüyü getirmişti siyasete. Bugün çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz uzlaşı kültürünü getirmişti. Bir arada olmak ve ülke sorunlarının çözülmesi gerektiğine geniş kitleleri inandırmıştı. Dolayısıyla kitleler farklı görüşlerde olsalar da Erdal Bey'i kucaklıyorlardı. Kendi partisine de kendi tabanına da yeni anlayış getirmişti" değerlendirmesini yaptı.

HAYRİ İNÖNÜ "DİNLEME KÜLTÜRÜNÜ AMCAMDAN ÖĞRENDİM"

İnönü'nün yeğeni Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise konuşmasına, anma törenine gelenlere ailesi adına teşekkür ederek başladı. Amcasının özel bir insan olduğunu anlatan İnönü, dinleme kültürünü amcasından öğrendiğini söyledi.

İnönü, yarın çok önemli bir seçime gidileceğini ifade ederek, "Aklıma 1991 seçimleri geldi. O günkü ortam bozulmayıp devam etseydi belki bugün çok farklı bir Türkiye olacaktı. Kendisini tekrar saygı ve sevgiyle anıyorum" diye konuştu.

Törende İnönü için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Törene katılan vatandaşlar, ellerinde İnönü'nün fotoğrafı bulunan "Seni unutmayacağız" yazılı dövizler taşıdı.

Törene, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP'nin İstanbul ilçe belediye başkanları, İnönü'nün yakınları ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.