Engellilere umut oldular

Engellilere umut oldular

Engelliler Haftası kapsamında AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı, “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” düşüncesinden yola çıkarak iki ayrı etkinlik düzenledi. 10 yıl önce ayakları kesilen bir vatandaşa akülü sandalye hediye eden AK Parti Şişli İlçe Yönetimi, rehabi

              Algı Eğitim Öğretim Yöntemleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde eğitim gören zihinsel engelli çocukları unutmayan AK Parti Şişli yönetimi, İstanbul’un fethinin anlatıldığı Panorama 1453’e ve Türkiye’nin tarihi yapılarının tasvir edildiği Miniatürk’e gezi düzenledi. Bir gün dahi olsa hatırlanmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Algı Özel Eğitim’in Yönetici Asistanı Özlem Köse, önemsenmenin güzel olduğunu ifade ederken, “Maneviyat çok önemlidir. Özellikle bu durumda ki çocuklar ve aileleri için bunu başarabilmek daha güzeldir. Bunu da Ak Parti her zaman bizlere dolu dolu yaşatıyor. AK Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu’na ve Sosyal İşler Başkanı Çetin Akgül ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.


     
               Engelli bireylerin bakımının zor olduğunu ve bu konuda büyük fedakarlık gösteren aileleri de gezi programına özellikle dahil ettiklerini belirten Sosyal İşler Başkanı Çetin Akgül, “Engelliler konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. Algı Özel Eğitim ile daha önce görüştük. Problemleri hakkında bilgi sahibiydik. Özellikle velilerle ilgili olarak engelli çocuklara bakmanın zor olduğunu biliyoruz. Hem aileleri hem de zihinsel engelli çocuklarımızla bir gezi programı düzenledik. Farklı bir ortamda bir arada zaman geçirmelerini sağladık. Bunun devamında diğer rehabilitasyon merkezleri ile geziler düzenlemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Eker'e akülü sandalye
                Etkinlik kapsamında Kuştepe’de yaşayan ve 10 yıl önce damar tıkanıklığına bağlı olarak geçirdiği rahatsızlık sonucu ayağı kesilen Bahattin Eker’i unutmayan AK Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu ve Sosyal İşler Başkanı Çetin Akgül,  Eker’e akülü sandalye hediye ettiler.

Haber: Gülşah GÜYÜK 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.