En Özel ve Şık Saatler Moda Saat'de

En Özel ve Şık Saatler Moda Saat'de

İstanbul’un önemli ilçelerinden bir tanesi olan Şişli, Ann Taylor saat satışı gerçekleştiren birçok mağazaya sahiptir.

İstanbul’un önemli ilçelerinden bir tanesi olan Şişli, Ann Taylor saat satışı gerçekleştiren birçok mağazaya sahiptir. 25 mahalleden oluşan geniş bir ilçe olmakla birlikte aynı zamanda önemli bir tarihe sahip olan Şişli, birçok mekanıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Kağıthane ve Beşiktaş ile sınır olan ilçenin sahil kıyısı ise bulunmamaktadır. Önemli ticaret merkezlerinden bir tanesi olan Şişli’ye adını kazandıran ise bir ailedir. Şiş yapımı ile uğraşan önemli bir ailenin bu bölgede yer almasından dolayı “Şişçiler” olarak anılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise Şişli olarak dönüşüm geçiren ilçede çok sayıda önemli merkez bulunmaktadır. Kuzey bölümünde Ayazağa ve Maslak gibi gelişen iki bölgeye sahip olan Şişli, Taksim ve Mecidiyeköy’ü içine alarak önemli bir alana yayılmaktadır. Ulaşım ağı bakımından da birçok farklı seçeneğe sahip olması merkezi olmasından kaynaklanmaktadır. Otobüslerin dışında metrobüs ve metro hatları oldukça zengindir. Ayrıca teleferik hattına da sahiptir. 

Ticari anlamda giderek zenginleşen bir bölge olmasının yanında İstanbul’un merkez ilçelerinden olan Şişli, her geçen gün nüfus anlamında da gelişme kaydetmektedir. Nüfusunun çok az bir kısmı İstanbul asıllı olan ilçede Erzincan ve Ordu kökenli vatandaşların sayısı da bir hayli fazladır. Birçok şehirden daha yüksek olan nüfus üzerinde gelişmişlikte önemli bir etkiye sahiptir. Ayrıca diğer ilçelerden farklı olarak yabancı asıllı nüfus oranı da bulunmaktadır. Belmond bayan saat alımlarının yapılabileceği Cevahir Alışveriş Merkezi başta olmak üzere çeşitli mekanlarda Şişli’de yer almaktadır. Bu açıdan zengin bir ilçe olan Şişli, aynı zamanda tarihi mekanlara da sahiptir. Mimari açıdan etkileyici bir güzelliğe sahip olan Saint Esprit Kilisesi, turistler tarafından gezilen yerlerin başında gelmektedir. Tarihi mekanlar arasında ise Zincirli Kuyu Mezarlığı, Atatürk Müzesi, Şişli Camii, Abide-i Hürriyet, Darülaceze bulunmaktadır. Bunların yanında birçok ünlü ismin cenazesinin kalktığı meşhur Teşvikiye Camii de Şişli sınırları içerisindedir. Ayrıca Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu da yaz aylarının en çok ziyaret edilen mekanları arasında gösterilmektedir. Bunun dışında Gök Kafes, Perpa ve Lütfi Kırdar Kongre Sarayı gibi önemli mekanlara ev sahipliği yapmaktadır. 

Sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin en fazla turist ağırlayan ilçelerinden bir tanesi olmasından ötürü birçok otelde bulunmaktadır. Ayrıca zengin ihtişamları ve sunumlarıyla dikkatleri çeken çok sayıda restoran yer almaktadır. Zengin ve orta kesime hitap eden lüks restoranların içerikleri de yeterli ölçüdedir. Türk Mutfağının yanı sıra Osmanlı, Fransız ve İtalyan yemekleri de Şişli’nin çeşitleri bölgelerinde sunulmaktadır. Balmain erkek kol saati aksesuarlarıyla dikkatleri üzerine çeken çok sayıda iş adamının bundan dolayı yemek tercihlerinde Şişli bir numara olmaktadır. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.