Fröbel Anaokulu Türkiye'de

Fröbel Anaokulu Türkiye'de

Fröbel anaokulları zinciri dün 4. Levent’te Türkiye’deki şubesini açtı.

 Almanya’nın önemli okulları, üniversiteleri ve diğer eğitim kurumlarıyla ortak çalışan Fröbel , şimdi de Türkiye’de bu eğitimi vermeye hazırlanıyor. Almanya ve Avusturya’ya açılmış 130’un üzerinde şubesi bulununan Fröbel anaokulu, 0-6 yaş grubuna yönelik “okul öncesi eğitim ve bakım” hizmeti dışında, okul sonrası bakım evleri ve aile danışmanlık merkezleriyle de  hizmet vermektedir.

Fröbel Alman Okulu’nun Genel Müdürü İskender Yıldırım okulun eğitim anlayışı ve hedefleri ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İskender Yıldırım;

‘’Okulda sunduğumuz eğitim, İngilizce ve Almanca olmak üzere2 dil üzerinde yoğunlaşılmış bir sistemdir.  Almanca eğitimimiz ders şeklinde değil grup içinde sosyal hayat içinde sunduğumuz bir eğitim. İngilizce öğretmek üzere de özel bir projemiz var. Bu proje Roma’da gerçekleştirilmiş Hocus & Lotus adında bir eğitimdir. Öğrencilere sunduğumuz imkan, çocuklara özgüven verebilmek en büyük hedefimiz. Öğrencilerin güçlü olan noktalarını öne çıkarabilmek zaaflarından değil güçlü yanlarından yakalayabilmek. 20 yıllık bir deneyimimiz var. Almanya’da ve Avustralya’da 130’un üzerinde okulumuz var. Bilim ile iç içe çalışıyoruz. Eğitmenlerimiz sürekli eğitiliyor. Çalışan veliler için uygun saatler sunduk sabah 7.30 ve akşam 18.30  arası hizmet veriyoruz. Aileler için uygun olacağını düşündük ve 12 ay hizmet veriyoruz.’ Şeklinde konuştu.

Açılışın davetlilerinden Siemens markasının Direktörü Mutlu Şahin’de okul hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Mutlu Şahin;

İlk kez İstanbul’da böyle Almanya’dan gelen bir konseptle bu şekilde bir kreş açmak, özellikle eğitim seviyesi yüksek olan insanlarla ilgili güzel bir yatırım. Tabii buna daha çok nasıl ne kadar başarılı olabilir ona da bakmak gerekiyor. Bu okul yeni doğan bir bebek, ama inanıyorum ki bu konseptle başarıya ulaşabileceklerdir.’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.