Eğitim Yeni Sisteme Hazır mı ?

Eğitim Yeni Sisteme Hazır mı ?

2012-2013 eğitim-öğretim yılı açıldıktan hemen sonra, çok tartışılan yeni 4+ 4+ 4 eğitim sistemini ve alt yapısını İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’la konuştuk. Yıldız, İstanbul’un öğrencisiyle, velisiyle, öğretmeni ve okulu ile yeni sisteme hazır ba

 “Eğitimde Avrupa Standardı”

Eğitimdeki yeniliğin birinci amacının,  sistemi  Avrupa ile uyumlu hale getirmek olduğunu belirten Yıldız, ikinci gerekçenin de eğitimi daha esnek daha demokratik hale getirmek olduğunu söyledi.  Muhammer  Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Öğrenciler yeni müfredatta 18’e yakın seçmeli ders seçebiliyor. Dolayısıyla demokratik anlamda daha seçenekli, daha çoğulcu bir anlayışla istedikleri dersi seçebilme imkânları var. Seçmeli derslerin açılması için okulda en az 10 kişi seçmesi yeterli. Şu anda öğretmen ihtiyacı yok çünkü biz talepleri aldıktan sonra ücretli öğretmen görevlendiriyoruz.” dedi.

Eğitim yaşının düşürülmesi konusunda ise zaten daha önce çocuklarını okula erken kaydetmek isteyen veliler vardı şeklinde konuşan Yıldız; “Eğitime başlama  yaşı 66 aya çekildi ama zaten okullarımız 68 aylık öğrencilerimizi de alıyordu.  İki aylık bir farkla öğrencilerimizi kaydediyoruz. Sonuç olarak, İstanbul, okuluyla, öğrencisi, öğretmeni ve velisiyle yeni sisteme hazır. Eğitim öğretim anlamında İstanbul’da hiçbir sorun yok. Biz İstanbul valimizle birlikte sorunlarımıza anında müdahil oluyor ve çözüyoruz.”

“Eğitim - Öğretimde yeni sisteme hazırız”

Eğitim Öğretimde  yeni dönem hazırlıklarının tamamlandığını  belirten  İstanbul İl  Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız sözlerini şu şekilde noktaladı: “1. ve 9. sınıfların öğrenci sayılarında artış var. Yaz döneminde 5 bine yakın yeni derslik tesis ettik.  Bazı bölgelerde kısmi olarak yoğunluk vardı ama çözdük. Sultangazi, Sultanbeyli, Bağcılar, Arnavutköy gibi İstanbul’un yeni gelişen bölgeleri var. Buralarda altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Okullarımız sorunsuz açıldı.  Yeni dönemde öğrenci sayısı artışı ile birlikte sınıf ortalaması 44 oldu. Bazı bölgelerde 20 kişilik, bazı bölgelerde 70 kişilik sınıflar var. Aradaki farkı azaltmak için Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul genelinde yeni bir genelge yayınladı. Bu genelgeye göre 60-70 kişilik sınıflarda okuyan öğrencilerin velilerine 30-35 kişilik sınıfların olduğu okullara gönüllü gitme seçeneği sunabiliyoruz.”  

İstanbul İl  Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın Gazetemiz Şehri  İstanbul’a yaptığı açıklamalar; İstanbul’da yeni eğitim döneminin sorunsuz başladığı izlenimi oluşturuyor ancak değişik çevrelerin bu konu ile ilgili farklı görüşleri ve eleştirileri de sürüyor. Şehri  İstanbul  Gazetesi  olarak objektif haberciliğin gereği İlerleyen dönemde  bu görüşlere de yer vereceğiz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.