"Eğitim kalitesi arttıkça, bilinçlenme de artacak"

"Eğitim kalitesi arttıkça, bilinçlenme de artacak"

Küçük yaşlarda siyasete adım atan Şişli Belediyesi’nin en genç Meclis Üyesi Tarık Arık, tek başına parti kurduklarında çok rahat barajı geçebileceklerini; hatta iktidar partisi bile olabileceklerini söyledi.

Siyasete lise yıllarında başlayan ve ideallerine ulaşmak amacıyla emin adımlarla ilerleyen Tarık Arık, Türkiye nüfusunun yüzde 65’ini oluşturan gençlerin önemli bir güç olduğunu belirtti.

AKP grubundan belediye meclis üyesi olarak seçilen ve daha sonra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ekibinde yer alan Arık, gençlerin gelişiminde önemli yer tuttuğuna inandıkları ve bu güne kadar yaklaşık 60 bin öğrencinin eğitim aldığı Liderler Kampı’nın önemine değinirken; “Eğitim ve öğretimin iki ayrı basamak olduğuna inanıyorum. Eğitim daha kaliteli olmaya başlayınca, ister istemez bilinçlenme gelecek. Liderler eğitimini yazın Uludağ’da yapıyorduk, sömestr tatilinde ise Kumburgaz’da gerçekleştirdik. Bugüne kadar 60 bin öğrenci bu eğitimi aldı. Bu sayı her yıl daha da artıyor. Çocukların bu yaşta özgüven kazanmalarına etken oluyoruz. İleriye dönük yol haritalarını aldıkları eğitimle çizecekler” diye konuştu.

Gençliğin en büyük sorununun işsizlik olduğuna da değinen Arık, bu konuda bazı projeleri olduğunu ve Şişli’de işsizliğe çözüm olmak amacıyla alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.