Eğitim-İş'ten 4+4+4 protestosu

Eğitim-İş'ten 4+4+4 protestosu

Eğitim-İş üyeleri, 4+4+4 kesintili eğitim sistemini protesto etmek için 27 Mart Salı günü Şişli'den Taksim Meydanı'na yürüdü.

Eğitim İş Sendikası İstanbul Şubeleri üyeleri, Şişli Atatürk Evi'nin önünde toplanarak, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti. Slogan ve ıslıklar eşliğinde Taksim Meydanı'na yürüyen yaklaşık 500 kişilik grup, ellerinde "4+4+4 çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk imam", "Ümmet toplum olmayacağız", "Haydi kızlar kocaya", "Eğitim piyasası istemiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı. Grup, yürüyüş sırasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Mustafa Kemal'in öğretmeniyiz", "Direne direne kazanacağız" şeklinde sloganlar attı.
 
'SALI GÜNÜ İŞ BIRAKIYORUZ'
 
Grup adına basın açıklaması yapan Erkan Aksoy, "27 Mart Salı günü tüm Türkiye'de iş bırakıyoruz. Teklifin yasalaşması halinde öğretim birliği yasası ortadan kalkacak, mektep medrese ikilemi yeniden yaratılacaktır. Kamusal eğitim sermayenin emrine sunularak, paralı hale getirilecektir. Eğitimin yükü velilerin sırtına yüklenecek. 5. sınıfların kaldırılmasıyla on binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası durumuna düşecektir. Çocuk işçi sayısı ve çocuk istismarı artacaktır. Kız çocuklarının okullaşma oranı düşecek, dershanelerin sayısı daha da artacak. Küçük yaşlardaki çocukların mutsuz ve başarısız bir toplum yaratacaktır. Sanayi bölgelerinde patronlara kurdurulacak meslek okulları ile çocuk işçilerin emeği daha kolay sömürülecek. Okul öncesi eğitim yok sayılacak. Yoksul halk çocuklarıörgün eğitimin dışında tutulacaktır. Eğitim program bütünlüğü bozulacak, bilimsel, laik ve demokratik eğitim ilkelerinden vazgeçilecektir" diye konuştu. 

İstanbul Barolar BaşkanıÜmit Kocasakal ise, "Küçük yavrularımız oyun alanlarından koparılarak siyasi bir projenin aleti halinde getirilmekte ve bir tezgaha sokulmaktadır. Bunun arkasındaki tezgaha dikkat çekmek isterim. Sağlıkta, dönüşümde kimlere nasıl rant sağlandıysa burada da, eğitimde de ciddi bir rant sağlanacaktır. O yüzden çocuklarımız siyasi bir projeye kurban edilecek birer kobay, birer denek değillerdir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun anne ve babaları geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkmaya çağırmamız gerekiyor. Tekrar ediyorum bu bir siyasi projedir. Bunu siyasi iktidara destek verenler dahi itiraf etmişlerdir. Bu ciddi bir iştir. Öyle oldu bittiye getirilerek, geçici oy çoğunluğuna dayandırılarak, parmak kaldırılıp indirilerek olacak bir şey değildir" dedi. 

Bas
ın açıklamasının ardından Taksim
 Meydanı'nda bulunan heykelin etrafında el ele tutuşarak çember oluşturan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.