Efsane Kulüp Taksim Spor

Efsane Kulüp Taksim Spor

73 yıllık köklü tarihiyle, Türk sporuna birçok önemli isim kazandırmış olan Taksim Spor’un Başkanı Garo Hamamcıoğlu, kulüp olarak başarı sırlarını Şehr-i İstanbul’a anlattı.

 Türk kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ismi Türk sporuna kazandıran Taksim Spor bu vizyonunu korumuş ender spor kulüplerden biri olma özelliğini kaybetmemiş durumda. Türkiye’nin büyük kulüpleri başta olmak üzereye dünya sporuna da sporcu kazandırmış olan Taksim Spor, Garo Hamamcıoğlu başkanlığında kurulduğu günden beri aynı şevkle çalışmalarına devam ediyor

 

BİZ PROFESYONELCE DÜŞÜNEN AMATÖR BİR KULÜBÜZ
Sarıyer’in 9 sene kaptanlığını yapan ve 2. Lig’te dört defa Gol Krallığı yaşayan olan Taksim Spor’un Efsane Başkanı Garo Hamamcıoğlu, profesyonelce düşünen amatör bir kulüp olduklarını ve Türk sporunun kilometre taşı olmalarında bun etkisi olduğunu belirtti.  Kendilerine yeni tesis sağlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e minnettar olduğunu söyleyen Hamamcıoğlu: ‘’ Biz aynı zamanda yetiştirici bir kulübüz bu yüzden altyapıya çok önem veriyoruz. 640 civarında sporcumuz var, Futbolda her sene üst liglere oyuncu gönderiyoruz ama bu Taksim Spor’u üst liglere taşıma hedefimize zarar vermiyor. Biz kendimizi profesyonelce düşünen Amatör bir kulüp olarak nitelendiriyoruz’’ şeklinde konuştu. Garo Hamamcıoğlu ayrıca: ‘’ Süper Amatör’ün vizyonunu tamamlaması ve oyuncu akışı için bir takımda en fazla 3 yabancı olması lazım, 6-7 yabancı olduğu müddetçe Türk futbolu ilerleyemez. Görüyoruz bu durum A Milli takıma yansıyor, yabancı futbolcu yüzünden tribünde oturan futbolcu A Milli’de forma şansı buluyor ama verimli olamıyor’’ dedi.
Lefter Küçükandonyadis’lerin çıktığı ve çıkacağı yer!

 Türk futbolunun efsanelerinden Lefter’in futbola başladığı kulüp olan Taksim Spor ayrıca bir dönem Boks sporuna damgasını vuran Garbis Zakaryan’nın da yetiştiği kulüp olma özelliğini taşıyor


Eski Futbolcu Hrant Dink

 Taksim Spor’da, 2007 yılında suikast sonucu öldüren Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in de bir dönem top koşturduğu öğrenildi.

 

Haber: Hasan Karadeniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.