Duyguları Yansıtmada Çiçek Sepetinin Rolü

Duyguları Yansıtmada Çiçek Sepetinin Rolü

Duyguları Yansıtmada Çiçek Sepetinin Rolü

Doğum günlerimizde, evlilik yıldönümlerimizde, yeni bir işe başladığımızda, düğünlerimizde, nişanlarımızda, doğumlarımızda, buluşmalarımızda, hemen hemen bizim için özel olan her günümüzde bizi mutlu eden, bizi duygulandıran bizi derinden etkileyen en güzel, en anlamlı, en samimi hediyedir çiçek.

Durum böyle olunca günümüzün gelişen en önemli ve hızlı büyüyen sektörlerinden biri de çiçekçilik sektörü haline gelmiştir. Yapılan tasarımlar; öyle göze hitap eden, öyle içimizi ısıtan güzel tasarımlar oluyor ki gerçekten hayran kalmamak mümkün değil.

Bu tasarımlardan en şatafatlısı da hazırlanan çiçek sepetleridir. Çiçek sepetleri aslında öyle eskiye dayanıyor ki, tarihçeleri bile var. Yıllar önce büyük bahçelerden toplanan çiçekleri evlere taşımak için kullanılıyormuş. Çiçek sektöründeki hızlı gelişim ile birlikte öncede taşımacılık amacıyla kullanılan çiçek sepetler artık dekoratif amaçlı kullanılmaya başlandı

Çiçek sepeti yapımı birçok teknikle hazırlanıyor. Bunların arasında en önemli iki tanesi birbirine geçme ve örme tekniği ile yapılan çiçek sepetleridir. Bu sepetlere katılan zarafet, çiçek sepetine yerleştirilen birbirinden güzel rengarenk çiçeklerle bezenince ortaya gerçekten çok güzel bir görüntü çıkıyor.

Her çiçeğin tabi ki bir anlamı var, çiçeği bize gönderen kişinin bize söyleyecekleri var elbet. Beyaz gül masumiyet, kırmızı gül aşk, pembe gül gönlüm sendedir diyor bize. Orkide gurur, pembe lale anlayış, kırmızı lale seni seviyorum diyor. Menekşe alçak gönüllü olduğumuzu, kamelya mağrur, lityum güven verici olduğumuzu anlatıyor. Sevgiliye ayrı, anneye ayrı bir duygu yaşatıyor. Nikâhta mutluluk dilerken, hastaya geçmiş olsun dileklerini sunuyor. İşe giren arkadaşımızı başarısı için kutlarken, bir açılışa gönderdiğimiz çiçek sepeti hayırlı olsun diyor. Bu kadar çok duyguyu içinde barındıran çiçeklerin sunumu da tabi ki çok özel olmalı ki; içinde barındırdığı tüm duyguları dışarı vurabilmeli.

Bu durumda da sunum çok büyük bir önem taşıyor. Kullanılan çiçek sepeti ise çiçeklerin duyguları yansıtmasında ayrı bir yer tutuyor. Çiçek sepetinin sunumu, duruşu, çiçeklerle renk uyumu, malzemesi, tasarımı çok önemli bir duruma geliyor. Hazırlanan zarif ve şık sunumlar, verilen birçok siparişi, sevilen bir çok kişiye ulaştırarak, özel olduklarını hissettiriyor. Siz de http://www.ciceksepeti.net/cicek-sepeti-giresun/ sitesinden online çiçek sepeti gönderebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.