Düşük Bütçeyle İç Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Düşük Bütçeyle İç Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Yeni yapılar genelde küçük yaşam alanlarından oluşuyor dolayısıyla buralarda yapılabilecek küçük dokunuşlarla daha yaşanabilir hale getirmekte sizin elinizde.

Yeni yapılar genelde küçük yaşam alanlarından oluşuyor dolayısıyla buralarda yapılabilecek küçük dokunuşlarla daha yaşanabilir hale getirmekte sizin elinizde. Aksi takdirde küçük dar karanlık odalarda hayatınızı sürdürmeye devam edersiniz. Bu şekilde evlerde oturan insanlara baktığınızda onların nerdeyse tamamının mutsuz insanlar olduklarını görebilirsiniz. Bugün pahalı dekorasyon dergileri ya da moda dünyası içerisinde hep evine çok para harcayarak modern tasarımlar yaptırmış olan insanları görürsünüz ancak her işte olduğu gibi bunun da bir püf noktası vardır. Yani çok para harcayarak evinizi güzelleştirmek zorunda değilsiniz. Mesele hangi eşyayı nasıl bir alanda kullandığınız ya da duvarlarınızda tercih ettiğiniz renkler veya yere serdiğiniz halınızda gizlidir. Siz tercihlerinizi ister kendiniz isterseniz işi bilen birisinden yardım alarak yaptığınızda küçük evleri bile kocaman bir cennet bahçesine dönüştürebilirsiniz.

Tasarım aslında dili olmayan bir kavram gibi görünür fakat derinlemesine baktığınızda tasarımın gerçekten sizinle konuştuğunu bile görebilirsiniz. Unutmayın ki yaratıcılığınızı konuşturmak sizin elinizde. Üstelik bu sayede paranız da cebinizde kalacak. Şimdi size tasarım yaparken veya yaptırırken neye dikkat etmeniz gerektiğini ya da başka bir bakış açısıyla iç dekorasyonu nasıl yapmanız gerektiği konusunda birkaç önemli tüyo vermeye çalışacağım.

Bitpazarından Alışveriş Yapın

Hani kafalarda bir soru vardır ya bitpazarındaki eşyalar kötü mü diye? Hemen açıklayalım hayır buralarda satılan eşyaların ya da aksesuarların mağazadan satılandan hiçbir farkı yoktur hatta eskitme ürünler buradalar da daha ucuz ve kalitelidir. Dünyanın neresinde olursanız olun birçok şehirde bitpazarı vardır bu nedenle de tercihinizi buralardan yapabilirsiniz.  Bir tüyo vermek gerekirse kelepir malları da burada bulabilirsiniz. Buralar adeta bir altın madeni gibidir ve evinize bütçenize uygun eşyaları da mutlaka bulabilirsiniz. Fotoğraf çerçevesinden tutun da mobilyalara kadar bin bir çeşit ürünler buralarda satılır. Elbette bu konuda iç mimarınızın fikrini de almayı unutmayın. Evinize en uygun tavsiyeyi yine onlar verecektir.

Mobilyalarınızı Atmayın Renklendirin

Günümüzde ilgi çeken dekorasyon ürünleri arasında eskitmeler geliyor. Eğer ki atmaya kıyamadığınız ve sağlam bir mobilyanız varsa onu kapıya koymak yerine eskitme tekniğini kullanmanızı öneriyoruz. Yenisini almaktan daha ucuza mal edeceğiniz gibi yeni bir üründen de daha kaliteli olacaktır. Bunu kendiniz dahi yapabilirsiniz. Eski mobilyanızın üzerine hafiften bir zımpara çekin ve sonrasında boyayın az bir maliyetle güzel bir tasarım elde edeceksiniz.

Kataloglar Yanıltabilir

Genelde evler yenilenirken kataloglardan destek almak tercih edilir ancak biz size diyoruz ki şu katalogları bir kenara bırakın çünkü katalog ürünlerine baktığınız zaman hepsinin birbirinin aynısı yalnızca renklerinin farklı olduğunu görürsünüz. Bu da demek oluyor ki komşunuz bir oturma gurubu aldığında sizinkinin rengi değişik olanını alacak. Ama katalogların dışında özel sipariş verilmiş olan ürünleri de tercih edebiliriniz. Ya da yerel bir tasarımcı bularak onu sizinle çalışmaya ikna edebilirsiniz. İç mimarlık ofisleri İstanbul şehrinde son yıllarda oldukça revaçta. Araştırarak iyi bir iç mimarla çalışmanız mümkün. Göreceksiniz ki yalnızca sizin evinize ait olarak bir tasarım uygun bir maliyetle sizde olacak.

Dekorasyonda Can Alıcı Nokta

Boya gerçekten de bir iç dekorasyonda en önemli olgudur ve de en uygun olması nedeniyle bu yönteme çok başvurulur. Evinizde hiçbir şeyi atmadan ve değiştirmeden var olan eşyalarınızın rengini değiştirerek ya da duvarlarınızın rengini değiştirerek ferah alanlar yaratabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.