Dünyanın En Ünlü Yemek Yarışmasına Çok Az Kaldı!

Dünyanın En Ünlü Yemek Yarışmasına Çok Az Kaldı!

Türkiye ilk kez düzenlenecek Bocuse d'Or'da yarışacak

Dünyada gastronomi trendlerine yön veren, jürisinde dünyanın en iyi şeflerini ağırlayan ve yine birbirinden başarılı yıldız şeflerin kıyasıya yarıştığı Bocuse d'Or Yemek Yarışması, Türkiye'de ilk kez Sirha İstanbul Fuarı bünyesinde gerçekleştiriliyor. Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması olan Bocuse d'Or, 60 ülkeden 2000 şefin yarıştığı ve her ülkenin kendine has bir hammadde kullanması zorunlu olan uluslararası bir yarışma özelliği taşıyor.

7-9 Mart 2013 tarihlerinde gerçekleşecek Sirha İstanbul Fuarı, otel, restoran ve catering alanında uluslararası etkinliklerle desteklenen en önemli fuar olma özelliğini taşıyor. Dünyaca ünlü şeflerin Türkiye ve uluslararası gastronomiyi tanıtacakları fuarda yurt içi ve komşu ülkelerden 15,000 ziyaretçi hedefleniyor.

9 Mart 2013'de Türkiye seçmeleri yapılacak olan yarışmanın Türkiye komitesinde birbirinden başarılı ve ünlü Türk ve yabancı şefler Mehmet Gürs(Başkan), Aydın Demir, Mehmet Gök, Rudolf Van Nunen ve Murat Karaduman yer alıyor. Türkiye'de birinciliği elde edecek yetenekli şef, Türkiye'yi 2014 yılı Mayıs ayında İsveç'te düzenlenecek olan Avrupa Finali'nde temsil edecek. Avrupa Finali'nde başarı elde etmesi durumunda ise 2015'de Dünya Finali'nde yarışma hakkı elde edecek.

18 Şubat Pazartesi günü saat 13:00'de Ramada Plaza Otel, Şişli'de yapılacak basın toplantısında Bocuse d'Or Yarışması, Sirha Gıda Fuarı'nda yer alacak diğer etkinlikler Omnivore genç aşçılar festivali ile Gastrobosphorus pastacılık yarışması tüm detayları paylaşılacak, Türkiye seçmelerinde yarışacak aday şefler tanıtılacak. Bocuse d'Or Yarışması Türkiye Jüri Başkanı Şef Mehmet Gürs, Bocuse d'Or'a katılacak olan Aday Şefler, Sirha Fuarları Direktörü Marie-Odile Fondeur ve GL events Gastronomik Etkinlikler Direktörü Florent Suplisson konuşmacı olarak yer alacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.